SWITCH SECTION

Drømmen om basseng

Det er mange fordeler med å ha et basseng

For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

15. januar 2020
For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

15. januar 2020
Foto: Niveko Pools
Foto: Niveko Pools
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200124105023079.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200124105023079.jpg?maxwidth=2000
0

Er du en av dem som har plass i hagen du egentlig ikke bruker til noe spesielt – og strengt tatt er litt lei av å fly rundt med gressklipperen uke etter uke om sommeren? Da kan du jo vurdere å bruke plassen til noe mer fornuftig – for eksempel et flott basseng?

Det blir garantert veldig populært hos barna eller barnebarna – og alle vennene deres. Et basseng er ganske enkelt en garanti for timevis med moro i vannet i mange år fremover. Og husk at de voksne også har lov til å herje og plaske i bassenget. Så sant barna lar de voksne slippe til da.

Realiserer du drømmen om basseng bør du tenke langsiktig og vektlegge kvalitet. Derfor bør du enten gå for prefabrikkerte basseng laget i glassfiberforsterket vinylester, syrefast stål (kan leveres med glassmosaikk), polystone eller glassfiber – eller et betongbasseng som bygges på stedet. Basseng av betong kan også kles med glassmosaikk.

Bassenget forlenger sommeren

Et basseng i hagen handler ikke bare om lek og moro, for det finnes også andre gode grunner til å skaffe seg et basseng. For eksempel at det forlenger sommeren. Alle som har opplevd en håndfull norske somre, vet at det ikke alltid er like lystelig å ta en tur på stranden eller nærmeste innsjø. Har du et oppvarmet basseng i hagen er du derimot sikret gode badetemperaturer fra starten av mai til slutten av september. Og skulle det være kaldt å stige opp av vannet er det tross alt bare å løpe rett inn i det varme huset.

Velger du et kvalitetsbasseng, får jobben utført på skikkelig vis og sørger for at bassenget harmonerer med uteområdet og boligen ellers, kan det også bidra til at boligen øker i verdi og blir mer attraktiv i markedet. Det kan være verdt å ta med seg – selv om salg av boligen trolig ikke er det du tenker mest på når du skaffer deg et basseng.

Svømming er bra for kroppen

Med vannet i umiddelbar nærhet ligger nemlig alt til rette for daglige svømmeturer. Da er det verdt å vite at svømming faktisk er en veldig god treningsform. Svømming belaster kroppen i langt mindre grad enn mange andre treningsformer ettersom vannet bærer kroppsvekten og bidrar til lite slitasje på kroppen.

Med svømming får du dessuten trent hele kroppen og vil kunne oppleve bedre kondisjon, økt styrke og bedre bevegelighet. At svømming bidrar til å forbrenne svært mange kalorier på kort tid er vel heller ikke å forakte?

Har du ikke plass til et basseng som er stort nok til å svømme skikkelig i, skal du vite at du kan gå for et motstrømsbasseng. Ved å bruke et motstrømsanlegg kan du svømme langt uten å flytte deg en eneste meter.


Vil du leser mer om hva du bør tenke på når du skal skaffe deg et basseng, bør du lese neste artikkel om å skaffe seg basseng.

title

Nysgjerrig på basseng? La oss ta en prat!

input field

CONTACT INPUT BOX

CHECKBOXES

Jeg ønsker å bli kontaktet for å få:

CHECKBOXES

Jeg er interessert i:

single button

62


3299
b-TrueFalse
Les mer om basseng
c-181TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190327125436566.png #FFFFFF