Drømmer du om basseng i huset?

Sjekk disse tipsene før du går videre

For VaBa.no

Svein Olav Lenes

VaBa.no

4. oktober 2019
Foto: Niveko Pools
Foto: VaBa.no
SWITCH SECTION
0

Basseng tilhører uteområdene, tenker du kanskje. Det er selvsagt mye sant i det og det er lite som slår stunder ved bassengkanten i strålende sommervær. Så kan du tenke litt over hvor lite sommer vi egentlig har her nord – da blir det kanskje mer forlokkende å ha et basseng innendørs? Da kan du nemlig bade hele året. Og med store skyvedører e er du faktisk ikke så langt unna å ha både innen- og utendørs basseng i samme løsningen. 

Høres det fristende ut, anbefaler vi deg å lese videre for å lære litt mer om hva du bør passe på hvis du vil bygge et innendørs basseng.

Pass på fukten

Et basseng fører til store mengder fukt og vanndamp og krever at rommet det skal installeres i har andre egenskaper enn andre rom. Det betyr kort og godt at det må tåle store fuktpåkjenninger, samt at du må ha både ventilasjons- og avfuktingsanlegg i rommet. Akkurat dette byggeprosjektet gjør du trolig lurt i å sette bort til proffer.

Det neste du skal tenke på er at bassenget bør bygges på bakkeplan, ikke i andre eller tredje etasje. Det henger naturligvis sammen med konsekvensene som kan oppstå dersom uhellet skulle være ute. De voldsomme mengdene vann som finnes i et basseng er ikke noe du vil ha rennende i vegger og gulv.

Tilbygg er ofte det beste

Faktisk kan det være smart å plassere bassenget i et tilbygg til huset. Ved å gjøre det kan du i større grad skille bassenget fra selve huset enn dersom du bygger i kjelleren eller liknende. Det kan både være en fordel med tanke på eventuelle skader som kan oppstå og mer praktiske forhold som fukt, lukt osv.

Bygger du tilbygget fra bunnen av får du dessuten de beste forutsetningene for å lage et bygg som tåler påkjenningene det kommer til å bli utsatt for. En ytterligere fordel er at du får bygget et basseng som faktisk er stort nok. Ved å prøve å presse det inn i et eksisterende rom i huset, er sjansen stor for at bassenget blir mindre enn du egentlig ønsker. 

Generelt bør et basseng ikke være noe særlig mindre enn 8 x 4 meter og ha en dybde på minst halvannen meter. Legger du til litt plass til å bevege deg rundt bassenget, finner du fort ut at det krever ganske mye plass.

Husk at du også må sette av plass til et teknisk rom.

title

Nysgjerrig på basseng? La oss ta en prat!

input field

CONTACT INPUT BOX

CHECKBOXES

Jeg ønsker å bli kontaktet for å få:

CHECKBOXES

Jeg er interessert i:

single button

62


2580
b-TrueFalse
Ler mer fra VaBa
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190327125436566.png #FFFFFF