Enklere hverdag med
elektronisk dørlås
Av ASSA ABLOY Opening Solutions

Espen Zachariassen

ASSA ABLOY Opening Solutions

19. februar 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190219094326320.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190219084316574.jpg?maxwidth=2000
0

Mange familier velger å installere elektronisk dørlås. Den fremste fordelen er at de slipper å huske å ta med seg nøkler.

En gjennomsnitts barnefamilie er gjerne preget av høy aktivitet på flere fronter gjennom uken. Store og små har flere gjøremål på ulike steder til ulike tider, og det kan bli en litt stressende logistikkøvelse hvis noen har glemt eller mistet nøkkelen.


Tenk deg de første gangene skolejenta begynner å gå hjem alene. Da er hun litt stolt over å ha fått sin egen nøkkel og vet å ta godt vare på den. Når nyhetens interesse har lagt seg, får hun et litt mer avslappet forhold til å holde styr på den.


Med en elektronisk dørlås trenger hun ikke å tenke på den fysiske nøkkelen. I stedet kan hun nøye seg med å taste inn en tallkode for å låse opp døren hjemme etter skolen.


Pushvarsel

En god utgave av slike elektroniske låser kommuniserer med en app over nettet. Da kan du få et pushvarsel på mobilen når minstemann har låst seg inn. Du som forelder skal ikke drive overdreven overvåking av barnas bevegelser på denne måten, men det er vel ikke til å komme bort fra den tryggheten det gir å vite at de små er trygt hjemme?


Et annet poeng er å kunne sjekke om minstemann faktisk husket å låse døren da han gikk til skolen. Det er for gjort å glemme når følgesvennen ivrig forteller om nye Pokemons som ble fanget kvelden før!


Egen kode

Med en elektronisk dørlås kan du velge om du vil bruke trådløs brikke eller taste en kode. Du kan også betjene låsen ved hjelp av en app på mobilen. Sånt gjør ting litt enklere i det daglige. Se for deg at hele familien er ute og ikke kommer hjem på samme tid. Det kan bety kjip og kald ventetid hvis den som kommer hjem først har glemt å ta med nøkkel…


Flere enn dere som bor i huset kan få tilgang med den elektroniske dørlåsen. Noen modeller kan settes opp med inntil 10 forskjellige koder. Det betyr enklere logistikk for eksempel hvis besteforeldre må trå til og hente i barnehagen på kort varsel.


Et annet scenario er at en håndverker må slippes inn. Da kan du legge inn en kode som bare gjelder på angitte tidspunkt og dele den med håndverkeren. Koden sletter du når jobben er gjort.


Med en slik elektronisk dørlås har du i praksis full kontroll på hvem som har adgang til boligen til enhver tid.


Bytter digital nøkkel

Tenk deg hvordan dette kan bidra til at nøkler ikke blir borte. Normalen er jo gjerne å låne ut kopier til slekt, nabo og håndverkere. Etter noen år kan du miste oversikten over hvem som faktisk kan låse seg inn.


Selv om du har fått tilbake nøkkelen du har lånt ut - er du sikker på at den ikke er blitt til flere i mellomtiden? Kopiering av nøkler er en enkel prosess i dag.


Hvis en adgangsbrikke kommer på avveie, er det enkelt å programmere den vekk fra den elektroniske låsen. Det samme gjelder dersom en kode blir delt med litt for mange av barnas venner i nabolaget. Du kan rett og slett annullere den aktuelle koden.


Lås + alarm

Det er grenser for hvor mange pinkoder vi ønsker å holde styr på, så det kan virke litt masete å skulle ha enda en bare for å låse opp. En trøst er at en elektronisk lås av god kvalitet kan kobles mot boligalarmen.


Da slipper du å huske kodene til både lås og alarm, fordi disse systemene snakker sammen. Er passeringen godkjent av låsen, blir den automatisk også godkjent av alarmen.


Gevinsten ligger i at hverdagen blir så mye enklere. Og det er jo en ekstra bonus at nøkler ikke kommer på avveie, slik at du til enhver tid selv har kontroll på hvem som har tilgang til hjemmet ditt.3687
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190129105320135.png #FFFFFF
Les også