Hva koster det å bytte til elektronisk dørlås?

Valg av kvalitet og hvordan monteringen foregår påvirker kostnadene.

Av ASSA ABLOY Opening Solutions

Espen Zachariassen

ASSA ABLOY Opening Solutions

27. juni 2019
Av ASSA ABLOY Opening Solutions

Espen Zachariassen

ASSA ABLOY Opening Solutions

27. juni 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190627075349217.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190627075349217.jpg?maxwidth=2000
115
0

Vi har ulike holdninger til å gå løs på et monteringssett med et utall ukjente deler. Noen bobler over av nysgjerrighet og kan ikke vente med å gå i gang på egen hånd. Andre kvier seg eller avfeier det fullstendig.


Sett bort jobben

Hvis du ikke har sansen for å håndtere drill og skrujern, er alternativet å sette monteringen bort til fagfolk. Da må du naturlig nok legge inn en ekstra kostnad til låsesmeden for jobben, men det er ikke snakk om ekstreme beløp.

Hvis du uansett har planer om å bytte lås, er det minimal forskjell på kostnadene. En elektronisk lås og et komplett mekanisk FG-godkjent låssett skiller ikke mye i pris, og kostnadene for montering er ganske like.


Med fagfolk på jobben, vet du at den elektroniske dørlåsen blir montert på optimalt vis. Og du har noen å kontakte ved behov for oppfølging.


Selvgjort

Inngangsbilletten for en elektronisk dørlås kan krympes litt ved å ta monteringen selv. Du trenger skrujern, avbitertang eller baufil og eventuelt hammer og hoggjern hvis du mot formodning må utvide plassen til låskassen.

I tillegg er det greit med litt innsatsvilje og en porsjon tålmodighet.

Les også: Dette huset er utstyrt med åtte elektroniske dørlåser

Nye funksjoner

En kjapp oversikt over hva du får igjen for en elektronisk dørlås:

  • Du kan betjene låsen med kode, brikke eller app
  • Du slipper å bekymre deg for husnøkler på avveie
  • Du kan sjekke status på låsen via smarttelefonen
  • Hver av beboerne/familiemedlemmene får hver sin kode
  • Du kan låse inn folk med mobilen selv om du ikke er hjemme
  • Håndverkeren kan selv låse seg inn med en egen midlertidig kode

Adgangskontroll

Vi snakker jo om en form for adgangskontroll i egen bolig, og det gir en langt større trygghetsfølelse. Og så er det ganske kult med en ny dings i huset.

Du kan med fordel undersøke om den elektroniske dørlåsen du vurderer er FG-godkjent. Det er et kvalitetsstempel som borger for at produktet har vært igjennom både fysiske og funksjonelle tester.

For øyeblikket er fasiten én lås: Yale Doorman. Den har en såkalt hakereile som biter seg fast i sluttstykket i dørkarmen og derfor er ekstra mostandsdyktir mot innbrudd.

Kjent leverandør

Låsen verner både hjemmet ditt og dere som bor der, så det er ganske rasjonelt å finne et produkt som er til å stole på. Et tips er å satse på løsninger fra en anerkjent leverandør som har vært på markedet en stund. Det gir større trygghet for at du får en løsning som duger.


Du kan jo ta en prat med låsesmeden og sjekke hva han eller hun har å by på av pakker med elektronisk dørlås inkludert montering. Eller forhør deg med en faghandel hvis du vil ta jobben selv.


Lykke til!


2745
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190129105320135.png #FFFFFF
Les også