Slik planlegger du din nye garderobeinnredning

For Bauhaus AS

S360 BAUHAUS

Bauhaus AS

19. desember 2018
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219115733284.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219115733284.jpg?maxwidth=2000

Har du dårlig med plass og liten oversikt over skoene og klærne dine? Da er det kanskje på tide å skaffe deg ditt eget garderoberom. Du er kanskje kjent med det engelske uttrykket «walk-in closet», som er akkurat hva et garderoberom er. Før du setter i gang med din nye garderobeinnredning, er det dog noen viktige ting du bør tenke på. Vi har derfor satt sammen noen gode tips og råd til deg under her som du kan hente inspirasjon fra.

En av forskjellene mellom et garderoberom og et vanlig garderobeskap er størrelsen. En annen ting er måten du organiserer klærne dine på. Et garderoberom har ikke nødvendigvis dører foran skapene og hyllene, noe som gir deg en mye bedre oversikt over alle klærne og skoene som du har. Dette er jo en stor fordel når du skal velge hvilket antrekk du vil bruke den dagen, og får samtidig en grei oversikt av hva du eventuelt mangler.

888
  • ADD IMAGE

true
b-TrueFalse

Hva trenger jeg for å komme i gang?


Før du bestemmer deg for hvilken type innredning du vil ha i garderoberommet ditt, bør du først og fremst vurdere hva behovene dine er og lage din egen garderobeplanlegger.

Har du mange lange frakker, kåper og kjoler som trenger å få henge i deres fulle lengde? Eller et hav av jakker, skjorter, korte kjoler eller dressbukser, er det til syvende og sist klesstilen din som vil avgjøre hvilken type garderobeinnredning du bør satse på.

Valgene er mange. Du har kanskje behov for noen brede hyller for tykke vinterjakker eller til oppbevaring av tepper eller oppbevaringsbokser, noe som er både plassbesparende og ser flott og ryddig ut. Eller kanskje du har mer behov for smale hyller som egner seg godt til oppbevaring av t-skjorter og sammenfoldede gensere. Dette er viktige ting som du bør tenke nøye gjennom før du setter i gang.

887
  • ADD IMAGE

false
b-TrueFalse

Tilbehør og andre småting

En annen ting som er viktig å sette av plass for, er alt det viktige tilbehøret som du mest sannsynlig har mye av. Dette er ting som belter, smykker, skjerf og vesker osv.  Alle disse tingene skal jo ha deres avsatte plass i det nye garderoberommet ditt. En annen nødvendighet er en justerbar garderobestang.

Hvis du helt fra starten av, sørger for å medregne plass for dette, vil garderoberommet ditt se mye mer ryddig og oversiktlig ut. Glem heller ikke alt undertøyet som også skal innlemmes i planleggingen av garderobeinnredningen.

Så var det alle skoene da. For disse kan du anskaffe deg egne skohyller  . En ide som mange benytter seg av her, er å oppbevare skoene i skoesker som utenpå viser bilder av skoene dine. Hvis du velger dette alternativet vil vi anbefale deg å benytte deg av vanlige hyller. Ta også de litt høyere skoene dine med i beregningen her, slik som støvletter.

923
  • ADD IMAGE

true
b-TrueFalse

De små detaljene – prikken over i-en

Din nye garderobeinnredning er ikke kun en oppbevaringsplass for alle klærne og skoene dine. Dette skal også bli et omkledningsrom der du har mulighet til å prøve ut de forskjellige antrekkene dine og leke deg med nye måter å bruke dine nye plagg og tilbehør på.


Du vil derfor ha behov for speil, minst ett, men gjerne flere slik at du kan beskue antrekket ditt fra alle vinkler. En annen selvfølgelighet her er at du har god belysning til skapinnredningen din både ved speilet og mot klærne i hyllene dine.


Andre praktiske ting som en benk eller en stol er også noe du bør gå til anskaffelse av. Dermed har du avlastning når du skal prøve de nye finskoene dine med lisser eller reimer.

Har du behov for å kunne stryke tøyet ditt i garderoberommet ditt? Trolig, men hvis du ikke ønsker å lage plass til et strykebrett i full størrelse, har du mange garderobemuligheter med små, praktiske strykebrett som en integrert løsning. Dette er jo ikke bare hendig, men også meget plassbesparende. 

Lykke til med din nye garderobeinnredning!

1076
false
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180605083456109.png #FFFFFF
Les også