Tre ting å tenke på når du skal ha snøfreser

Ikke kom til kort når snøen har falt

ByggeBolig
7. desember 2018
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181207114401249.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181207114401249.jpg?maxwidth=2000
0

Når snøen laver ned er det gjerne vanskelig å motivere seg for å gå ut med snøskuffen eller spaden. Da kan en snøfreser være noe å vurdere.

Det er noen viktige ting å ta med i betraktningen når du velger snøfreser, blant annet:

  • Hvor stort areal du skal måke
  • Fremdrift - belter eller hjul
  • Snøforhold

Hvis du har et lite areal som skal måkes, typisk en liten oppkjørsel, foran inngangsdøren og liknende, kan du klare deg med en liten snøfreser. De er som regel ett-trinns, som vil si at de kaster snøen inn og ut i samme operasjon. Skovlene tar tak i snøen nederst og kaster den ut når skovlene når toppen. Slike snøfresere håndterer mindre mengder snø og kaster den heller ikke så langt.

Skal du måke større arealer, bør du gå for en større maskin med to-trinns utkast. Da sitter det en vifte bak skovlene som pakker snøen før den føres opp og ut av utkasteren. Disse kaster snøen lenger og håndterer mer snø enn ett-trinnsmaskiner. De er dessuten kraftigere og bredere enn de minste maskinene og krever derfor færre runder rundt plassen for å bli ferdig. To-trinn er det mest ubredte innen snøfresere.

Valget mellom ett og to trinn handler også om snøforhold. Måker du først og fremst lett og tørr snø kan en ett trinns-maskin gjøre en god jobb, men dreier det seg ofte om våt og tung snø bør du gå for en to-trinnsmaskin.

Når det gjelder fremdrift kan du velge mellom hjul og belter. Det mest vanlige er hjuldrift. Det gir deg presis og god manøvrering og du kan enkelt sette på kjettinger dersom underlaget er isete. Det kan imidlertid gå litt trått i tung og våt snø. Da egner beltedrift seg bedre. Snøfresere på belter er også bedre egnet til å forsere bakker og er mer skånsomme mot underlaget. Derfor er de blant annet et godt valg når du skal måke terrassen.

1815
b-FalseTrue
Kommersielt innhold fra Bauhaus AS
0

Husker du vinteren i fjor? Når alle trodde at "nå" kommer det ikke mer snø i år...... Men det gjorde det altså! Slik er Norge, vi vet aldri helt når våren virkelig kommer. Så dersom du går med tanke på å anskaffe deg en snøfreser i år, anbefaler vi deg å ta affære nå! Utvalget er fortsatt greit, men ikke utømmelig dessverre.

Du finner en komplett oversikt over alle modeller vi fortsatt har igjen i på våre nettsider bauhaus.no/snofreser eller ta en titt på den vi faktisk har på tilbud akkurat nå.

https://www.bauhaus.no/haven/havemaskiner/snefraesere.html
716
c-44TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF