SWITCH SECTION

Styr varmen med telefonen

Teknologien overtar også panelovnene

For Beha Elektro AS

Brian Haave

Beha Elektro AS

23. august 2018
Foto: Pexels
Foto: Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190211164417333.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181013051619072.jpg?maxwidth=2000
0

Du tenker kanskje at oppvarming med panelovner innebærer at du må løpe rundt fra rom til rom for å stille temperaturen på hver enkelt av dem. Slik var det før, men moderne panelovner er noe helt annet.

Nå kan du faktisk styre panelovnene dine fra en app på telefonen eller nettbrettet – uten at du trenger å investere i et kostbart smarthussystem for hele boligen. Løsningen er ganske enkelt å kjøpe en eller flere smartovner. De er utstyrt med en wifi-enhet slik at du kan koble dem til internett og styre dem med en app på telefonen. Det er lett å koble på nye ovner, så det er ikke noe problem å starte i det små og utvide antallet ovner etter hvert som behovet melder seg. 

Etter sammenkoblingen, er det fritt frem for å programmere smartovnene på den måten som passer ditt behov best. For eksempel vil det være fornuftig å sette på dag- og nattsenking, slik at ovnene senker temperaturen når alle sover og om dagen når det ikke er noen hjemme. Det kan spare deg for 10 – 15 % i utgiftene som går til oppvarming. I tillegg kan det hende at du ønsker ulik temperatur i ulike rom. Det er fort gjort når du bruker appen. Bruken av app er for øvrig ikke til hinder for manuell innstilling på selve ovnen.

https://www.youtube.com/embed/F__mGkoqR9U

En smartovn vil følge det fastsatte programmet helt til du gjør endringer i det. Brudd i internettforbindelsen vil ikke påvirke det fastsatte programmet i det hele tatt ettersom programmet lagres i ovnens interne minne og ikke trenger forbindelse til appen for å opprettholde programmet. Om strømbrudd forekommer vil også en smartovn selvsagt slå seg av, men så fort strømmen kommer tilbake returnerer ovnene til det fastsatte programmet.

På en smartovn er temperaturen dessuten lett å lese av da den projiseres ned på gulvet. Smartheat-ovner gir deg mange flere muligheter. Er du for eksempel på ferie og værmeldingen hjemme viser at det blir kaldere, justerer du fort temperaturen opp dersom du synes det er nødvendig.

2004
c-36TrueFalse
Les også
c-36TrueFalse
Hvor nyttig var denne artikkelen?

Takk for din kommentar.

Reviews
View More
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190528135457682.png #FFFFFF
Les også