Tegn som en proff

Det trenger faktisk ikke koste deg en krone

Av ByggeBolig
14. august 2018
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180814093752867.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180814093752867.jpg
0
Når du skal gjøre endringer/oppgraderinger i boligen eller bygge noe helt nytt, er planlegging helt avgjørende for et godt resultat. Det betyr blant annet og å ha en god formening om hvordan sluttresultatet skal se ut. Da trenger du gode tegninger. Det kan selvsagt gjøres med penn og papir, men er mye mer praktisk å gjøre digitalt. Og det trenger ikke koste deg en krone. 
Det finnes flere programmer som gjør det mulig å lage ulike typer tegninger til forskjellige formål. For planløsninger og interiør, er det mange som benytter seg av Roomsketcher. Med Roomsketcher får du tilgang til den grunnleggende funksjonaliteten uten å betale, men med mulighet for å betale for å tilgang til mer funksjonalitet om det er nødvendig eller ønskelig. Det er også brukere som anbefaler programmet Sweet Home 3D, som både kan kjøres i nettleser eller installeres lokalt. 
For utvendige tegninger, fasader og generell 3D-visualisering , er det svært mange som benytter seg av Sketchup fra Google. Med Sketchup er det enkelt å tegne det aller meste, men det er vel verdt å bruke litt tid å å se gjennom ulike veiledningsvideoer som finnes på nettet. I og med at Sketchup brukes over hele verden, er det også enkelt å få svar på spørsmål dersom man skulle stå fast. Programmet finnes i både gratisversjon og betalingsversjon, men for de fleste vil gratisversjonen være tilstrekkelig. 
I tillegg finnes det en rekke gratis tegneprogrammer fra ulike leverandører og produsenter. Mange kjenner for eksempel til at man kan tegne IKEA-kjøkkenet sitt i IKEA Home planner. Også Kvik, HTH og Epoq tilbyr egne tegneprogrammer for sine kjøkken. Mange leverandører av baderomsinnredning tilbyr også gratis programvare for å lage tegninger av bad. Her er det bare å sjekke ut hva de ulike leverandørene kan tilby. 
FalseTruec-229
Kommersielt innhold
0

Arbeider aktivt for en bedre boligpolitikk 

BoligMentoren (Norges Huseierforbund) ble etablert i 1912, og er en riksdekkende interesseorganisasjon for boligeiere.

Vi er partipolitisk nøytral, og arbeider på tvers av de politiske skillelinjene for å påvirke saker som angår alle boligeiere. I mer enn 100 år har vi arbeidet for boligeiers interesser opp mot politikere i saker som angår eiendom og bolig. Vi er politisk aktive og deltar på høringer.1009

1054

1053

skrevet av

Boligmentoren

Falsec-229
Falsec-229
Falsec-229
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF