SWITCH SECTION

Hvilken gressklipper skal jeg velge?

Det kommer helt an på hva slags hage du har, og her er størrelsen av betydning.

Av Robert Bosch AS

Julianne Sveigdalen

Robert Bosch AS

20. juni 2019
Av Robert Bosch AS

Julianne Sveigdalen

Robert Bosch AS

20. juni 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190620111223808.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190620103547210.jpg?maxwidth=2000
0

Gressklipperen spiller en viktig rolle når det gjelder å holde hagen pen gjennom hele sommersesongen, men det er ikke alltid like lett å vite hvilken gressklipper man skal velge. Hvilken størrelse er det på hagen din? Er den flat eller ujevn? Er det mye planter og bed i hagen? Har du tilgang til strøm utendørs?


Har du liten plen, holder det med en liten gressklipper. Batteridrevne og elektriske gressklippere passer fint til mindre hager. Har du en liten hage med mange busker og bed kan det være lurest å velge en batteridrevet gressklipper, så slipper du at ledningen surrer seg fast i busker og trær. Hvis hagen din stort sett består av gressplen kan du gjerne gå for elektrisk klipper. Hvis man har et utendørs strømpunkt vil elektriske gressklippere i utgangspunktet passe for hager av alle størrelser – du må bare være sikker på at gressklipperen har lang nok strømledning til å nå over hele plenen.

Små plener tilhører gjerne hus der oppbevaringsplassen er begrenset. Det er jo et faktum at tradisjonelle gressklippere står stille mesteparten av tiden, og da tar de jo egentlig bare opp plass. Hvis man har begrenset med lagringsplass kan det være fint om hageredskapene man eier opptar så lite plass som mulig, så se derfor på størrelsen og muligheten til å legge sammen gressklipperen dersom du bor et sted med begrenset lagringsplass.

Er du av typen som hater å klippe gresset og utsetter det til det lengste? Da er ofte plenen så høy at du trenger en gressklipper med justerbar klippehøyde. Det kan også være lurt å velge en gressklipper som har en stor gressoppsamler slik at du slipper å tømme den så ofte. Ulempen er at du er nødt til å få fraktet bort gresset.


Tre batteridrevne gressklippere til ulike plenstørrelser

 

Hvis du verken har tid eller lyst til å klippe gresset så ofte, kan en robotklipper være det rette valget for deg. Velger du en robotklipper får du en gressklipper som ivaretar plenen din hele sommersesongen, mens du bedriver tiden din med andre ting. Du mapper ganske enkelt inn plenen din med en såkalt kantledning (gjøres kun én gang), og så klipper robotklipperen plenen innenfor denne ledningen. For en som hater å klippe plenen, er robotklipperen den ultimate gressklipperen: Du trenger aldri å klippe plenen selv, men har alltid velstelt og fin plen likevel.


3248
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180824124600751.jpg #FFFFFF
Les også