Det beste garasjegulvet

Velg et gulv som ikke går i oppløsning

Av ByggeBolig
23. april 2019
Av ByggeBolig
23. april 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190423120402190.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190423120402190.jpg?maxwidth=2000
0

Et garasjegulv får mye juling, for eksempel når du du kjører på det eller dersom du søler olje eller andre kjemikalier. Bor du i områder der det brukes veisalt blir gulvet dessuten utsatt for dette saltet jevnlig gjennom hele vinteren. Med et ubehandlet betonggulv vil disse påkjenningene til sammen gjøre at gulvet blir stygt og ødelagt over tid. Det som typisk skjer er at betongen sprekker opp og at det dannes groper og hull. Ettersom tiden går blir problemene større.

Vil du ha et garasjegulv som tåler slike påkjenninger bør du behandle det med epoxy. Det er nemlig utrolig slitesterkt, enkelt å rengjøre og motstår de fleste typer kjemikalier du måtte være uheldig å søle på det. Verken olje, avfettinger eller det beryktede veisaltet du drar med deg inn i garasjen om vinteren er noe problem for epoxy. Det er kanskje ikke helt uten grunn at mange parkeringsanlegg, lager og verksted velger nettopp epoxy på gulvet?

Artikkelen fortsetter under annonsenfra Bygg Reis Deg

Med epoxy får du også et hygienisk garasjegulv ettersom det ikke er noe bakteriell vekst i materialet. Mange typer epoxy kan dessuten skilte med lav eller ingen farlig avgassing. Det er bra for både deg og omgivelsene både under legging og senere bruk av gulvet.

Epoxy kan blandes i ulike farger slik at du kan få det uttrykket du selv ønsker på garasjegulvet. Det er også mulig å blande inn såkalte flakes for å lage en spraglete overflate som bryter litt opp og lager liv i overflaten. For å unngå at overflaten blir glatt er det mulig å strø kvartssand i epoxyen under påføring for å få en antiskli-effekt. Enkelte typer epoxy leveres dessuten med antiskli ferdig innblandet.

1626
b-FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Besøk Bygg Reis Deg

16-19 oktober på Norges Varemesse

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig, eiendom og anlegg.

Klikk her for gratisbilletter


Norges største messe – ett skritt foran siden 1954

  • 20 000 kvm.
  • Over 500 utstillere
  • 100 foredrag
  • 2 år til neste gang
  • Alt innen materialvalg og smarte digitale løsninger

Her finner du:

  • Digitale arbeidsprosesser
  • Effektive byggesystemer
  • Bærekraftige byggevarer
  • Energieffektive løsninger
  • Teknologi og løsninger som øker samhandling i hele byggeprosessen
736

skrevet av

Bygg Reis Deg

c-155TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF