SWITCH SECTION

Sjekker du huset om høsten?

En liten runde kan gjøre en stor forskjell

Av ByggeBolig
8. august 2019
Av ByggeBolig
8. august 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190808101438606.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190808101438606.jpg?maxwidth=2000
0

Selv om det kan virke som om vinteren er langt unna, er det ingen tvil om at kaldere, våtere og mørkere tider er på vei. Da er det en del ting du som huseier bør sjekke for å være sikker på at boligen er rustet for de kommende årstidene.

Tak og takrenner

Det er lurt å starte med taket, takrenner, nedløp og kledning. På taket må du sjekke at både takstein og beslag ikke har sprekker eller andre skader. Sprekker i takstein og beslag lar vannet slippe inn til undertaket og kan dessuten gi risiko for frostskader. Kan du utbedre det før vinteren setter inn, bør du gjøre det.

Takrenner og nedløp må renses for blader, løv og annet avfall som kan hindre vannet i å renne ned i nedløpene. Om vannet ikke finner veien til nedløpene vil det bli oversvømmelse og da treffer vannet fasaden. Det kan gi fukt- og råteskader over tid.

Artikkelen fortsetter under annonsenfra Bygg Reis Deg

Vannrør, sluk og avløp

Når vi er inne på vann – gi også litt oppmerksomhet til vannrør, sluk, avløp og vannlåser. Vannlåser og sluk som fryser kan for eksempel avhjelpes med å tilsette litt frostvæske. Det er særlig aktuelt på steder som garasjer, uthus og i kalde kjellere.

Har du erfaring med vannrør som fryser, er det mye lurere å gjøre tiltak på forhånd enn å måtte ringe rørlegger en morgen med 20 minusgrader og null vann i krana. Relevante tiltak er for eksempel etterisolering eller varmekabel og frostvakt.

Sjekk kledningen

Hva angår kledningen bør du sjekke eller maling som har skallet av, blæret opp osv. Denne typen skader gjør at kledningen ikke er like godt beskyttet mot vær og vind – og er sikkert tegn på at det er på tide å finne frem kosten og male på nytt. 

Kommer du for langt ut på høsten er det som regel vanskelig å male utvendig, men da vet du hva du skal finne på neste vår.

1774
b-FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Besøk Bygg Reis Deg

16-19 oktober på Norges Varemesse

Møteplassen med de beste løsningene for bygg, bolig, eiendom og anlegg.

Klikk her for gratisbilletter!

Norges største messe – ett skritt foran siden 1954

  • 20 000 kvm.
  • Over 500 utstillere
  • 100 foredrag
  • 2 år til neste gang
  • Alt innen materialvalg og smarte digitale løsninger

Her finner du:

  • Digitale arbeidsprosesser
  • Effektive byggesystemer
  • Bærekraftige byggevarer
  • Energieffektive løsninger
  • Teknologi og løsninger som øker samhandling i hele byggeprosessen

770

775

769

skrevet av

Bygg Reis Deg

c-155
c-155
c-155TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF