115
Foto: Cemento

Kork som kan sprayes på de fleste overflater

Ecork gir deg nye muligheter både inne og ute

For Cemento

Lasse Røssland

Cemento

3. mai 2022
For Cemento

Lasse Røssland

Cemento

3. mai 2022
Foto: Cemento
Foto: Cemento
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220503093919260.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220503093919260.jpg?maxwidth=900
Foto: Cemento
Foto: Cemento
0

De fleste av oss har vært borti kork som materiale, men for mange begrenser erfaringen seg til ting som tavler og gryteunderlag. De siste årene har kork imidlertid blitt tatt i bruk på nye måter, og det mest kjente eksempelet er trolig korkgulv. Det blant annet om at kork har gode lydisolerende egenskaper, som kan bidra til å redusere støy fra etasjen over. Samtidig er kork komfortabelt da det er mykt og behagelig å gå på.

Også når det gjelder bærekraft er kork et godt valg, da det er en fornybar ressurs. Materialet høstes fra korkeik, men det er ikke nødvendig å felle et eneste tre for å få tak i råvaren. Det er nemlig barken på korkeika som høstes, og det er mulig å skrelle bark flere ganger i løpet av trærnes levetid.

Kork scorer ikke bare godt på komfort, lydisolering og bærekraft. Materialet har nemlig også fordeler når det gjelder varmeisolering, og det er ikke helt uten grunn at granulert kork kan brukes som isolasjon i bjelkelag på samme måte som granulert trefiber og stein- eller glassull.

Ecork – naturlig kork med en vri

Å bruke kork som gulvmateriale er en innovasjon i seg selv, men det har også skjedd andre innovasjoner innen bruk av materialet. Vi kan eksempelvis nevne Ecork, som er helt naturlig kork, men som leveres i flytende form. At det brukes naturlig kork betyr at du selvsagt får alle fordelene kork kan by på. Den påføres imidlertid med malingssprøyte, som betyr at arbeidet går raskt og effektivt. Ecork finnes i tre ulike varianter:

  • Fine, med en kornstørrelse på 0,2 til 0,5 mm.
  • Classic, men en kornstørrelse på 0,5 til 1,0 mm.
  • Rustic, med en kornstørrelse på 1,0 til 2,0 mm.

Alle de tre variantene finnes i farger som brunt, grått, grønt, hvitt og blått. Totalt kan du velge mellom 26 ulike farger.

Mange bruksområder

Ecork har et svært bredt bruksområde, og vi kan blant annet nevne at det egner seg til:

  • Innervegger
  • Fasader og yttervegger
  • Rehabilitering av tak
  • Innkapsling av asbestholdige materialer
  • Sklisikring rundt svømmebasseng

I tillegg kan produktet brukes til en rekke mer spesifikke prosjekter som beskyttelse og forsegling av ventilasjonskanaler, termisk beskyttelse av tanker og siloer mv.

2648
TrueFalsec-367
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201118112623185.jpg #FFFFFF
Les også