Ny garasjeport?

Sjekk at du har nok plass på innsiden av garasjen

Av Crawford

Henrik Dahl

Crawford

16. september 2020
Av Crawford

Henrik Dahl

Crawford

16. september 2020
Foto: Entrematic Group AB
Foto: Entrematic Group AB
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200917102743924.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200917102743924.jpg?maxwidth=2000
DST_Weissalu_Style_Glatt_01.jpg DST_Weissalu_Style_Glatt_01.jpg
0

Vi vet at mange er opptatt av spørsmål knyttet til montering når de skal kjøpe seg en ny garasjeport. Noe av det mange lurer på, er blant annet hvor stor lysåpning de må ha for å få plass til en port. Etter vår mening er ikke akkurat målet på lysåpningen så veldig viktig å tenke på. I alle fall ikke hvis du kjøper deg en Crawford-garasjeport.

Våre garasjeporter kommer nemlig en hel rekke ulike størrelser. Faktisk finnes våre Superior-porter i 30 ulike størrelser, mens Smart-portene kan skilte med hele 42 ulike størrelser. Skulle du, mot formodning, ikke finne en størrelse som passer, er heller ikke det noe problem. Bare gi oss målene du har, så lager vi akkurat den porten du trenger:

  • Våre Smart-porter kan lages i tilpasset størrelse inntil 6 meter bredde og 3 meter høyde
  • Våre Superior-porter kan lages i tilpasset størrelse inntil 5 meter bredde og 3 meter høyde.

Hos oss kan du altså alltid være sikker på at garasjeporten passer i lysåpningen du har tilgjengelig.

Pass på plassen innvendig

Selv om vi garanterer at vi kan levere en port som passer til lysåpningen du har, er det ikke dermed sagt at du kan slappe helt av. Det er nemlig også avgjørende at du har nok plass innvendig i garasjen. De viktige målene å tenke på her, er følgende:

  • Hvor mye plass det er på sidene av lysåpningen
  • Hvor mye plass du har over portåpningen
  • Hvor mye plass du har innover i garasjen (dybde)

Du trenger imidlertid ikke å lese tekniske tegninger og forstå deg på masse begreper som kun eksisterer i garasje-bransjen. Det eneste du trenger å gjøre er å finne frem målebåndet og ta målene du finner på måltakingsskjemaet under.

Sender du oss disse enkle målene, har vi både grunnlag for å lage en port med riktig størrelse og å finne ut av hvilke komponenter porten må bygges opp av for å passe hos deg.

Med vårt utvalg av karmer og ulike typer fjærer, kan vi ordne det meste. Enkelte av våre løsninger krever for eksempel opptil 200 mm. overhøyde for å få plass til portautomatikk (motor), men vi kan også få det til med så lite som 120 mm. overhøyde. Uten automatikk er det faktisk ikke behov for mer enn 100 mm. overhøyde. Dette gjelder porter i både Smart og Superior-seriene våre.


Tar du mål i en garasje som ikke er helt ferdig, er det viktig å huske på at vi snakker om mål fra ferdige overflater på gulv, vegg og i tak. En Smart-port krever eksempelvis minimum 90 mm. sideplass både på høyre og venstre side. Måler du 95 mm. på begge sider uten å ta hensyn til at du for eksempel skal ha plass til en plater på 13 mm., kan det bli litt kjededelig den dagen porten skal monteres.

Husk også at gulvet bør være ferdig når porten skal monteres. Er dette ikke gjort, må montøren kjenne til den endelige høyden slik at vedkommende kan ta hensyn til planlagt slutthøyden på gulvet.

Er du ute etter en garasjeport hvor sikkerhet og kvalitet er to viktige parametere, vil en Crawford-port være et trygt valg. Kanskje du ønsker å ha et likt uttrykk og stil på garasjeporten som huset eller ha en bestemt overflate eller design? Alt dette er elementer vi kan hjelpe til med.

Fyll ut skjemaet under, så tar vi en hyggelig garasjeprat

input field

input field

Radio buttons

single button

132

formcontent-ul


4005
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200916092732209.jpg #FFFFFF
Les også