Cubastolen

Nysgjerrig på historien bak Cubastolen?

Av Cubastolen.no

Steinar Aasen

Cubastolen.no

13. mars 2020
Av Cubastolen.no

Steinar Aasen

Cubastolen.no

13. mars 2020
Foto: Cubastolen AS
Foto: Cubastolen AS
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200313135532698.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200313135532698.jpg?maxwidth=2000
0

Historien om Cubastolen begynte da fem glade gutter: Steinar, Per, Hans Olav, Ove og Runar - reiste over Atlanteren for å oppleve fantastiske Cuba på sykkel. Målet for turen var å sykle overkommelige etapper på den cubanske landsbygda og komme tett på den cubanske folkesjela.

Sykkelgruppen fikk et godt lag med det cubanske folket. Der det skortet på spanske gloser, kompenserte gruppen med kroppsspråk og medbrakte gaver. I tillegg til sigarer, Cuba Libre og Mojitos, oppdaget gruppen at de aller fleste Cubanerne var utstyrt med en gyngestol. I gyngestolene satt Cubanerne store deler av dagen avslappet og ventet på et eller annet.

Etter en gemyttlig lunsj på tampen av en sykkeletappe fikk Per ideen om at det var på tide og gå til anskaffelse av en gyngestol. Det var få butikker på øya, men de stoppet ved huset til en trivelig dame som eide et flott eksemplar. Etter generøse forhandlinger hadde stolen skiftet eier og alle var fornøyde. 

Noen dager senere under en livlig middag på en fortausrestaurant, kom gruppen i kontakt med Vera, en ung og trivelig backpacker fra Tyskland. Hun ville gjerne følge med på sykkel noen dager. Dette passet dem bra da den sjette syklisten i gruppa, storbonden fra Jagtøyen, var blitt igjen syk hjemme. Vera var en oppegående dame med visjoner, og ideen om å starte en internasjonal virksomhet for økologisk produksjon og salg av cubanske gyngestoler ble diskutert.

Etter to begivenhetsrike uker skulle gruppen reise hjem igjen. Flyet de reiste hjem med rommet ikke gyngestoler, gyngestolen ble derfor behørig målt og fotografert.

Da de var vel hjemme ble et knippe fagfolk koblet inn for å gjenskape stolen. Stolen skulle ha den rette balansen, de riktige materialene og den riktige impregneringen for å kunne brukes året rundt. Saltimpregnering bak en 5-hesters Yamaha i Vinjefjorden viste seg til slutt å være den beste måten. 

Da prototypen omsider stod klar i verkstedet på Melhus ble det raskt etterspørsel etter flere, og aktiviteten i verkstedet på Melhus økte raskt. Ryktet om stolen spredte seg som ild i tørt gress, og etter nøye og til dels dyre forberedelser ble stolen lansert for massemarkedet i forbindelse med messen Rørosmartnan i Februar 2015. Et stort salgs- og logistikkapparat stilte opp denne uken. Til og med den tyske delen av selskapet var tilstedet. Prisen for beste stand ble overrakt allerede 2 dager ut i messen. 50 stoler ble solgt - og som et Martnan-tilbud ble de i ettertid vederlagsfritt levert over hele landet. 

Cubastolen AS har designerlisens på stolen gjennom patentstyret . Cubastolen AS produserer flere andre hageprodukter som alle støtter opp under kvalitet, komfort, minimalt vedlikehold og evnen til å nyte det gode liv. 

Besøk Cubastolen.no for nettbutikk og mer informasjon.

title

Vil du vite mer om oss? La oss kontakte deg

input field

input field

single button

90


3038
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200313134305236.png #FFFFFF
Les også