Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Kan man virkelig gynge seg til bedre helse?

Av Cubastolen.no

Steinar Aasen

Cubastolen.no

18. mars 2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200318134851333.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200320102526571.jpg?maxwidth=2000
0

I følge psykoterapeut Leslie. E. Korn kan man faktisk det. Hun startet karrieren sin med å gynge barn med autisme. Barna ble tatt med til klinikken hennes i Mexico for terapi gjennom en kombinasjon av naturopplevelser og kroppsarbeid. 

Gjennom sitt arbeid så hun effekten av gynging hos både, barn, eldre og mennesker med fysiske og psykiske utfordringer. Terapi gjennom gynging er noe hun lærer videre til både venner, par og idrettsutøvere, forteller hun til psychologytoday.com

Gynging er universal atferd. Gjennom forskning har man sett at det synkroniserer hjernen, akselererer og forbedrer søvnkvaliteten. I tillegg fører gynging til økning av søvnspindlene, som assosieres med å kunne sove gjennom miljøstøy. I alle livsfaser engasjerer gynging det indre spedbarnet. Denne beroligende aktiviteten blir man aldri for gammel for, men den blir sjeldent brukt som terapi hos voksne. 

En annen som sverget til gyngestolen var president John F. Kennedy. Presidenten var kjent for å ha en dårlig rygg og han slet med kronisk sykdom. For å komme seg gjennom dagene fulgte han en rekke behandlingsformer. Behandlingsformer som ble brukt var blant annet smertestillende midler, varmeterapi, og komforten til en god gammeldags gyngestol.

Kilder: https://www.psychologytoday.com

Cubastolen AS produserer gyngestoler som alle støtter opp under kvalitet, komfort, minimalt vedlikehold og evnen til å nyte det gode liv. 

Besøk Cubastolen.no for nettbutikk og mer informasjon.

title

Vil du vite mer om oss? La oss kontakte deg

input field

input field

single button

90


​​

1739
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200313134305236.png #FFFFFF
Les også