SWITCH SECTION

Elektrifisering av byggeplasser gjort enkelt

Det fikser vi med en container

For Smartly AS

Ketil Granbakken

Smartly AS

17. april 2020
For Smartly AS

Ketil Granbakken

Smartly AS

17. april 2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200417080316929.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200417080316929.jpg?maxwidth=2000
0

I Oslo har byrådet satt som mål at alle byggeplasser skal bli utslippsfrie. Det betyr blant annet at elektriske gravemaskiner kommer til å bli et vanlig syn.  Det er selvsagt vel og bra, men for at det skal kunne skje må det også være mulig å lade gravemaskinene. Det krever faktisk en viss infrastruktur, for her er det på ingen måte mulig å bare plugge støpselet i stikkontakten.

Og uten nødvendig infrastruktur og ferdige ladeløsninger er det heller ikke spesielt attraktivt for aktørene i bransjen å ta investeringen i elektriske maskiner. Det blir ganske enkelt for risikabelt.

Derfor har Smartly og Lyse utarbeidet en helt ny løsning. Vi har ganske enkelt tatt en container og fylt den med:

  • En ladeløsing for elektriske gravemaskiner og anleggsutstyr som kan lades (lastebil, elektrikerens kassevogn, dumper osv)
  • Et kraftig batteri som kan lagre energi
  • Styringssystem for å vite når batteriet må være fulladet basert på lavest mulig strømpris og forbruk på anleggsplassen

Containerne leveres ganske enkelt på byggeplass og kobles opp mot strømnettet. Dermed kan de elektriske gravemaskinene lades på en trygg og effektiv måte uten at det er behov for å gjøre spesielle tiltak. Ladeløsningen er utstyrt med teknologi som sørger for å fordele kapasitet på en optimal måte dersom flere gravemaskiner lader samtidig. Teknologien sørger også for at den totale effekten ikke blir så høy at ladingen koster mer enn den smaker.

Her spiller også batteriet en viktig rolle. Det fylles med energi når strømprisen er lavest og kan brukes når den er på det høyeste eller når vi ser at det nærmer seg en effekttopp som vil føre til uforholdsmessig høye kostnader. I tillegg kan det brukes ved strømbrudd. Batteriet bidrar ganske enkelt en til at ladeløsningen blir mest mulig fleksibel og kostnadseffektiv for kundene.

Bærekraftige, innovative og nøkkelferdige energiløsninger

Smartlys holdning er at det å ta i bruk energiløsninger som bidrar til det grønne skiftet skal være ukomplisert og økonomisk forutsigbart. Vi enkle og effektive løsninger til boligselskaper og næringsvirksomheter på følgende områder:

  • Energistyring
  • Energiservice
  • Solcelleanlegg
  • Energilagring av overskuddsenergi i batteri
  • Elbillading

Vil du vite mer om hva vi kan tilby? Kontakt oss i dag for en prat om hvordan vi kan løse fremtidens utfordringer sammen.

title

Jeg ønsker å vite mer om Smartly

input field

CONTACT INPUT BOX

CHECKBOXES

Hva vil du vite mer om?

MESSAGE BOX

single button

11


3147
b-TrueFalse
Les mer fra Smartly
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200309211551094.png #FFFFFF
Les også