Gått deg bort i smarthusjungelen?

Vi hjelper deg å finne frem

Av
Elektroimportøren
1. desember 2017
  C:\fakepath\cup-of-coffee-1280537_1920-min.jpg
  Smarthus gir uante muligheter til automatisering og fjernstyring av de funksjoner i boligen, men for forbrukeren kan utvalget av produkter og systemer fremstå som en uoversiktlig jungel. Elektroimportøren forhandler noen av de mest utbredte og populære smarthussystemene på markedet og kjenner godt til hva de ulike systemene kan tilby.

  Det fleksible valget

  Er utvidelses- og tilpasningsmuligheter viktig for deg, er et av de mest populære smarthussystemene noe for deg: Fibaro Z-wave. Det bygger på den åpne Z-wave standarden og gir derfor utallige muligheter til å koble på tredjepartstillegg som støtter protokollen. Låssystemer fra Danalock, multimedia fra Sonos og avansert varmestyring fra Multireg er bare noen av mulighetene. I tillegg tilbyr Fibaro selvsagt en rekke kvalitetskomponenter selv.  Enkel installasjon, basert på enheter som kommuniserer med en kontroller, gjør at Fibaro smarthusløsning passer like godt i eksisterende som i nye boliger. 

  Fibaro Home Center Lite

  Home Center Lite er en kompakt trådløs gateway fra Fibaro, basert på gode gjennomprøvde løsninger fra Home Center 2.

  C:\fakepath\homecenter.jpg

  Fibaro Home Center 2

  Fibaro Home Center 2 er en rask og kraftig gateway til styring av Fibaro styringssystem.

  C:\fakepath\homecenter2.jpg

  Fibaro lekkasjesensor

  Z-wave kompatibel sensoren som umiddelbart oppdager lekkasjer og vann ved hjelp av gullbelagte prober.

  C:\fakepath\floodsensor.jpg

  Et annet populært system er xComfort fra Eaton,  som har vært på det norske markedet i 2003. Over 2500 norske elektrikere har gjennomført xComfort-opplæring og det er dermed enkelt å få tak på kompetansen som er nødvendig for installasjon og vedlikehold. xComfort kan styre de fleste funksjoner i både nybygg og eksisterende boliger og baserer seg på trådløs kommunikasjon over frekvensen 868,3 MHz. Systemet består av aktuatorer (mottagere) som betjener de elektriske lastene lokalt der hvor lasten er, og trådløse sensorer/sendere i form av trykknapper, fjernkontroller, temperatursendere, osv. Aktuatorene forsynes med nettstrøm, mens senderne går på på batteri. xComfort åpner i liten grad for bruk av tredjepartstillegg og du må bruke elektriker for installasjon.

  Styr lyset trådløst

  Ønsker du først og fremst å styre lys, er Phillips Hue noe for deg. Hue er ansett å være en av verdens beste løsninger for nettverksbelysning og gir deg uendelige muligheter til å styre lysstyrke og farge gjennom døgnet. Vil du våkne opp til dagslys? Vil du at lyset skal dempes når du setter på film? Eller vil du at lyset i hele huset skal slås på om uvedkommende kommer på besøk? Alt er mulig med Hue. Lek med farger eller synkroniser smartbelysningen med musikk, spill og filmer. Alt styres selvsagt via en app. Phillips Hue kan også kombineres med for eksempel Home Control sin smarthusløsning.

  Philips COL hue LightStrips+

  Kan bøyes, klippes og forlenges.

  C:\fakepath\huestrip.jpg

  Phiilips Hue brigde EU

  Kjernen til Phillips Hue-systemet

  C:\fakepath\huebrigde.jpg

  Hue starter kit

  Med lyspærer, bro og bryter

  C:\fakepath\starterkit.jpg

  Elko wireless er basert på radiokommunikasjon der hver enkelt bryter eller dimmer sender radiosignaler til en mottaker plassert i en vegg- eller takboks. Mottakeren sørger for å utføre kommandoen som er sendt fra bryteren eller dimmeren. Elko Wireless egner seg godt i kombinasjon med ditt eksisterende elektriske anlegg og komponenter som brytere og dimmere er det samme som du allerede er vant med fra Elko. Systemet egner seg godt for rehabilitering da det ikke krever bygningstekniske inngrep. Wireless fungerer kun med komponenter fra Elko.

  Gjør det selv

  Home Control er et utpreget gjør det selv-system som tar mål av seg å gjøre noe med alle de ulike appene og gatewayene du i dag bruker for å styre elektrisk utstyr i boligen. Systemet er basert på spesielle stikkontakter som du selv har lov til å montere. Du skrur av dekselet på dine nåværende kontakter og skrur på en Home Control-stikkontakt. Deretter kobler du  til elektrisk utstyr og styrer det via Home Control sin egen app. Dermed får du muligheten til å styre alt elektrisk utstyr i boligen fra et og samme grensesnitt. 

  Nexa Bridge
  er et system for å gjøre sammenkoblingen av ulike trådløse enheter enkel. Bridge kommuniserer med andre Nexa-enheter, smarthusteknologi som bruker 433 MHz og enheter basert på den åpne standarden Z-wave. Det gir store muligheter for styring av det meste i boligen. Med Nexa Bridge styrer du hele boligen, legger til nye enheter, lager scenarioer og sjekker status via Nexas egen app. Nexa Brigde er svært enkelt å komme i gang med.
   Les mer om smarthus
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809201434426.png #FFFFFF
   Les også