Vi er Europas største optimister

Nordmenn er mest optimistiske i hele Europa og det bidrar til høyere boligpriser. Mens optimismen er synkende i resten av Europa, stiger den i Norge.

Av Prognosesenteret
4. september 2019
Av Prognosesenteret
4. september 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190904144820314.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190904144820314.jpg?maxwidth=2000

  -  Norge er annerledeslandet i Europa med den klart høyeste fremtidsoptimismen. Mens optimismen har sunket i EU, har den nylig steget i Norge. Norge har lav arbeidsledighet, vekst i antall arbeidsplasser og et stort oljefond i bakhånd. Denne optimismen er en viktig årsak til at boligprisene fortsatt stiger svakt, selv om lageret av usolgte boliger øker, sier Boligkanalens redaktør Bjørn-Erik Øye.

800
false b-0FalseTrue
0
Bar chart with 30 bars.
Andel optimister minus andel pessimister som andel av samlet befolkning, august 2019.
The chart has 1 X axis displaying categories. Range: 30 categories.
The chart has 1 Y axis displaying values. Range: -30 to 20.
Chart graphic.
Kilder: Eurostat, Finans Norge og Prognosesenteret
End of interactive chart

Historiske tall viser at Norge har vært et annerledesland i Europa i lang tid.

  -  Vi er naturlig nok mye mer påvirket av oljeprisen enn resten av Europa. Den svenske fremtidsoptimismen er stabilt høyere enn i resten av Europa, men den følger resten av Europa opp og ned. Norge derimot lever i større grad sitt eget liv. Oljekrisa i 2014 og 2015 ga spesielt store utslag, sier Øye.

Line chart with 3 lines.
Andel optimister minus andel pessimister som andel av samlet befolkning.
The chart has 1 X axis displaying categories. Range: 79 categories.
The chart has 1 Y axis displaying values. Range: -33.165 to 34.265.
Chart graphic.
Kilder: Finans Norge og Eurostat
End of interactive chart

Fremtidsoptimisme og boligprisutvikling følger hverandre tett.

  -  Den norske fremtidsoptimismen har økt i det siste, ifølge Finans Norge, og det samme gjelder forventninger til høyere boligpriser, ifølge NBBL. Vi ser også fra de historiske tallene at den økonomiske optimismen og boligprisene følger hverandre tett, sier Øye.


Line chart with 2 lines.
Forbrukertillit: Andel optimister minus andel pessimister som andel av samlet befolkning.<br />Boligpriser: Løpende prosentvis endring boligpriser siste 12 måneder.
The chart has 1 X axis displaying categories. Range: 62 categories.
The chart has 2 Y axes displaying Boligpriser % and Hovedindikator forbrukertillit.
Chart graphic.
Kilder: Finans Norge og Eiendom Norge
End of interactive chart


2410
b-0FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Elektroimportøren |  Størst på elektromateriell

Konkurransedyktige priser og rask leveringstid. Finn produktene som passer dine behov! Vi leverer produkter av høy kvalitet til lave priser. 

10145835

Et enkelt skritt på veien til et smart og trådløst hjem. Styr belysning og apparater automatisk eller med mobilen. Kobles direkte til internettrouteren og konfigureres online. Kan også motta signaler fra f.eks. trådløse termometre. App for iPhone og Android. Gjør ditt hjem trådløst og litt smartere ved å styre belysning og andre apparater per automatikk eller med en app i telefonen, uansett om du befinner deg hjemme eller ute i verden. TellStick Net er lenken til din mobil, og det eneste du trenger er en internettoppkobling og kompatible fjernstrømbrytere (selges separat).I tillegg til å fjernstyre tenning og slukking av lamper kan du slå på og av motorvarmeren eller lese av utetemperaturen direkte i mobilen. Du kan også få belysningen til å tenne automatisk ved skumring eller når et vindu eller en dør åpnes.Dette er kun eksempler på hva som kan gjøres, og du konfigurerer selv funksjonene via nettjenesten Telldus Live! etter egne ønskemål. TellStick Net kobles direkte til din internet

TellStick Net, gateway for smarthus

898,-

2592349

Ekstra fjernstrømbryter til smarthus. Egner seg til belysning og andre apparater. Kobles direkte til strømuttak. Kompatibel med fjernkontroller i Cotech Smart Home-serien. Fungerer også sammen med smarte hjem-produktene fra TellStick Net og ZipaBox. Plug-in-mottaker for smarthus. Kobles direkte til strømuttaket. Kompatibel med fjernkontroller i Cotech Smart Home-serien for å trådløst slå på/av belysning, f.eks. vinduslamper. Kan også styres av TellStick Net og ZipaBox. Utstyrt med strømbryter for å tenne og slukke belysning manuelt, uten behov av fjernkontroll. Maks 3680 W. 230 V.

Cotech Smart Home fjernstrømbryter på/av

89.91,-

Du finner det du trenger hos oss. 60 dagers åpent kjøp. Sendes samme dag. Fri frakt over 1000,- Norges største netthandel. Prisgaranti. 


1532

skrevet av

Elektroimportøren

c-5TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF