115

Helhetlige løsninger og enklere montering med SG Install

Ved å inkludere installasjonsmateriell i sortimentet sitt blir SG en enda mer komplett partner for installatørene

For Elektroskandia AS

Jørgen Aschjem

Elektroskandia AS

5. oktober 2021
Foto: SG AS
Foto: SG AS
Foto: SG AS
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220621114846763.png?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220621114846763.png?maxwidth=900
Foto: SG AS
Foto: SG AS
0

SG har lenge vært kjent som spesialister på belysning til bolig og næring og deres produkter har alltid hatt god god design, funksjonalitet og montasjevennlighet som viktige kjennetegn. Nå har SG utvidet sortimentet til installasjonsmateriell i form av brytere, stikk, koblingsbokser, rammer og liknende. Dermed får installatørene enda flere muligheter hos én og samme leverandør.

Gjennomfarget og med hurtigkoblinger

Det nye sortimentet går under navnet SG Install og har et par viktige egenskaper du bør merke deg. For det første er både sort og hvitt materiell laget av gjennomfarget polykarbonat som gir økt fargebestandighet over tid. Det betyr at hvitt materiell ikke vil gulne over tid og at sort materiell er motstandsdyktig mot skraper og merker som.

For det andre har SG valgt å bruke hurtigkoblinger fremfor skrukoblinger i Install-serien. Det høres kanskje ut som en triviell sak, men det er faktisk en god del tid å spare på dette i løpet av en normal arbeidsdag. Her trenger du kun å avmantle lederne og stikke dem inn i hurtigkoblingen før jobben er ferdig.

Går sammen med andre produkter fra SG

Materiell i Install-serien passer selvsagt sammen med andre produkter fra SG. Et godt eksempel er Smart-produktene, som er SG´s system for å styre og automatisere belysningen i både bolig- og næringsbygg. SG Smart baserer seg på kommunikasjon via Bluetooth og WiFi, og alle Smart-enhetene kan enkelt erstatte eksisterende installasjon i en bolig eller et næringsbygg. Ved bruk av en gateway er det også mulig å koble seg opp mot systemer som Apple Homekit, Google Assistant og Alexa.

Rent funksjonelt er det mange muligheter, og de er ikke bare begrenset til belysning:

  • Slå på lyset i utvalgte rom på én kontakt når du kommer hjem
  • Slå automatisk på lys når du ikke er hjemme
  • La lyset slås på automatisk ved solnedgang
  • Slå av alt lys med ett tastetrykk når du går til sengs eller drar fra hjemmet
  • Slå på panelovnen før du kommer hjem
  • Slå kaffemaskinen på automatisk, slik at kaffen er klar når du våkner

I Smart-sortimentet finnes synlige produkter som brytere og dimmere, og med Install-produktene er det altså mulig å få tak i ytterligere materiell som kompletterer og matcher disse produktene for å skape helhet og sammenheng.


Tar lysets betydning på alvor

SG har dessuten utviklet Human Centric Lighting, som tar forholdet mellom lys og mennesker på alvor. Det er kanskje ikke noe vi tenker så mye på i det daglige, men forandringene i lys gjennom dagen og årstidene har mye å si for hvordan vi føler oss og for døgnrytmen vår. Ettersom vi bruker mye tid innendørs, blir vi i mindre grad eksponert for de naturlige endringene i lys og for mange blir dette en forstyrelse for den interne klokken i kroppen.

Med Human Centric Ligthing bruker SG ny LED-teknologi for å etterlikne sollyset gjennom dagen. På den måten skapes best mulig forhold for mennesker som oppholder seg innendørs. Teknologien kan kombineres med styring via SG Smart, slik at boligeieren kan opp belysningen i en en dags- eller ukessyklus. Det er for eksempel mulig å booste med en fresh, hvit belysning i boligen om morgenen på vinteren.

3167
TrueFalsec-356
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230605122223421.png #FFFFFF
Les også