Den enkle veien til oppvarming

Panelovner er ikke hva de engang var

Av El-proffen
12. februar 2018
  0

  Den enkleste måten å varme opp boligen på er å bruke tradisjonelle panelovner. De er både rimelige i innkjøp, enkle å montere og enkle å bruke. Men også her har teknologien utviklet seg. Det er lenge siden panelovner fikk termostat slik at de ikke går hele tiden, men kun når temperaturen faller under ønsket nivå. Men nå får du også panelovner som kan stilles inn med automatisk dag- og nattsenking, Dermed reguleres temperaturen automatisk, for eksempel at den senkes om natten og når familien er på jobb og skole på dagtid. Det kan gi en besparelse på 10 – 15 % i utgiftene som går til oppvarming.


  Mange panelovner kan også styres via internett, blant annet via apper på telefon og nettbrett. Det betyr også at det er mulig å koble dem opp mot din eksisterende smarthusteknologi dersom du har det. Sjekk imidlertid hvilken smarthusteknologi de aktuelle ovnene støtter før du handler.  

  Utseendemessig er også panelovner noe annet enn de en gang var. Der du tidligere kun fikk rektangulære, hvite panelovner, får du dem nå i en rekke farger og utførelser. Det inkluderer blant annet panelovner med egendesignet motiv slik at du kan gjøre den til et eget designelement og gjennomsiktig glass slik at de gjør så lite som mulig ut av seg. Det blir nesten som å koble en glassplate til strømnettet.

   

  Når du skal kjøpe panelovner, kan du legge til grunn at du trenger 50 watt per kvadratmeter i nyere hus og 70 – 100 i eldre og dårligere isolerte hus. Behovet beregnes rom for rom. Når det gjelder plassering, bør du monterer panelovnene dine under vinduene. Ved å gjøre det stopper du kaldraset som kommer fra vinduene.  

  1778
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220627141729647.png #FFFFFF
  Les også