Varme på rull?

Varmefolie gir gulvvarme uten store inngrep

Av El-proffen
12. februar 2018
  0
  Varmefolie har blitt stadig mer populært de siste årene. Det er et gulvvarmeprodukt som leveres på rull i ulike bredder, typisk 40, 60, 80, 100 og 120 cm. Det gjør det det enkelt å tilpasse til rommets størrelse. Generelt benytter man så brede folier som mulig, men supplerer med smalere bredder for å fylle hele gulvet så godt som mulig.

  En av de store fordelene med varmefolie er at den ikke krever støpemasser slik andre gulvvarmeløsninger krever. Folien legges rett på 6 mm. underlagsplater og dekkes deretter med plastfolie. Deretter legger du parkett eller laminat. Total byggehøyde blir da 6,5 mm. Det er også mulig å bruke 3 mm. underlagsplate dersom byggehøyde likevel blir et problem. 
  Den lave byggehøyden på varmefolie gjør at det tar svært kort tid å endre temperatur da det er lite masse som skal varmes opp eller kjøles ned. Derfor egner varmefolie seg svært godt til dag- og nattsenking. 

  Med gulvvarme under laminat og parkett er det viktig at gulvvarmen ikke overstiger 27 grader. Det samme gjelder for varmefolie. Dette for at varmen ikke skal tørke ut parketten. Derfor bør du bruke termostat med gulvføler og temperaturbegrenser for å sikre at temperaturen ikke blir for høy. Det gjelder særlig enstavs parkett og annen sensitiv parkett. Vi anbefaler deg å sjekke nærmere med produsenten av parketten. 
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220627141729647.png #FFFFFF
  Les også