Bruk to minutter på noe skikkelig kult!

Epoxy hører ikke bare hjemme på garasjegulvet

Av EpoxyGrossisten

Silje Engebretsen

EpoxyGrossisten

8. april 2019
Foto: Countertopepoxy.com
Foto: Countertopepoxy.com
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190408113809301.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190408113809301.jpg?maxwidth=2000
115
0

Vi har vel alle vært der når vi skal velge benkeplate til det nye kjøkkenet eller skal gi det gamle kjøkkenet et løft med en ny plate: heltre, laminert, noe i stein eller kanskje kompositt?

Vi har et annet forslag - gi blaffen i alle de tradisjonelle valgene og gå for noe der du selv kan skape et helt eget uttrykk! Det får du hvis du velger benkeplate-epoxy.

Som du kanskje vet fra før av er epoxy ekstremt slitesterkt og holdbart – det er ikke uten grunn at det brukes i parkeringsgarasjer og andre områder der slitestyrke er et essensielt krav. Benkeplate-epoxy er også svært slitesterkt og i tillegg et meget hygienisk produkt. Det er altså ikke noe problem å bruke det på kjøkkenbenken der du lager mat til daglig.

Noe av det som interesserer mange når de hører om denne typen epoxy er anvendeligheten og fleksibiliteten den gir. Du kan eksempelvis bruke den til å lage kreative mønstre eller etterlikninger av naturlig stein – det er egentlig ingen grenser. Ved å tilsette pigmenter eller metallicpulver kan du lage akkurat den fargen du ønsker  - og selvsagt kombinere flere av dem i samme prosjekt.

Samtidig er det ikke alle som ønsker et fargesprakende mønster i benkeplaten. Da skal du vite at benkeplate-epoxy også kan brukes i klar form. Da får du en klar, blank og utrolig slitesterk overflate. Selvsagt kan den også være ensfarget, kanskje med noen flakes for å skape litt tekstur og spill i overflaten.

https://www.youtube.com/embed/9mcBBtW72PI
https://www.youtube.com/embed/PbR0UKliFDA

Benkeplate-epoxy kan påføres de fleste materialer, eksempelvis betong, tre, MDF, laminat, linoleum, keramikk, porselen, fliser, granitt, stein og alle typer metall. Du trenger altså ikke kjøpe ny benkeplate for å kunne gi den et skikkelig løft. Bare legg epoxyen oppå den gamle og du har fått deg "ny" benkeplate. Og som du helt sikkert har skjønt allerede - det er ikke bare på kjøkkenbenken du kan bruke produktet. Det egner seg nesten overalt.

Arbeidet kan du fint gjøre selv, så sant du har nødvendig utstyr, en dose pågangsmot og maskerer omhyggelig. 

Kreativitetens produkt

Har du lyst til å støpe inn store eller små gjenstander i glassklar epoxy, finnes det også et produkt for det. Produktet går under navnet Casting resin og gir deg mulighet til å legge opp til 5 cm. tykke lag med epoxy. Med casting resin kan du støpe inn tre, stein, metall, plastikk ol. for å få en tykk 3D effekt. Har du dreiebenk er det heller ingenting i veien for å svinge dreiejernet for å lage din egen kunst.

Det finnes dessuten også metallic-epoxy til gulv - så det er fritt frem for kule mønstre og dekorasjoner på gulvet også!

https://www.youtube.com/embed/CNGUPaRmefs

Vil du vite mer om epoxy eller melde deg på et av våre kurs? Ta kontakt via skjemaet under, så hører du fra oss! 

title

Vi hjelper deg gjerne med epoxyspørsmål – kontakt oss!

input field

Mark if required

input field

Mark if required

input field

Mark if required

MESSAGE BOX

Mark if required

single button

55


5937
TrueFalsec-4
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200205082711250.png #FFFFFF
Les også