«Det er ikke plass til denne», sier min tidligere kollega til kunden sin. Kunden sitter med Villeroy & Boch sin katalog og har stoppet begeistret opp. De har sittet sammen den siste timen og innredet hennes nye bad, med både toalett, baderomsmøbler, dusj og tilbehør. Nå er baderommet fullt, og møtet er i ferd med å avsluttes.
«Jeg skal ikke ha den på badet, jeg skal ha den på soverommet!»
Vi som jobber med det lille baderommet hver eneste dag er SÅ takknemlig for slike kreative kunder, som rister litt i oss og får oss til å tenke nytt! Selvfølgelig, hvorfor kan ikke dette produktet være på soverommet? Mange soverom ligger vegg-i-vegg med badet, derfor er det rent teknisk ikke noe problem å koble seg til både vann og avløp.
Det viktigste du må tenke på ved å installere en vask på soverommet, er at vasken har overløp. I mange tilfeller er overløpet synlig ved at det er et hull i vasken på en av sidene i selve kulpen. Men i noen tilfeller er det laget til en overløpsløsning i selve bunnventilen, og den er ikke like synlig.
Spør personalet der du kjøper produktet, slik at du er sikker. Om du velger en vask uten overløp, så må du sikre deg med en lekkasjestopper. En automatisk lekkasjestopper er en fuktføler som gir signal til en ventil som stenger vanntilførselen, hvis vann kommer på avveie.
Kravene fra TEK 17 sier at «all lekkasje skal kunne oppdages enkelt og ikke føre til skade på installasjoner og bygningsdeler». Skulle uhellet skje, så er det ikke sikkert at du får erstattet gulvet ditt om du har valgt noe som ikke tåler vann. Gulv som kan bli utsatt for vannsøl, skal være av fuktbestandig materiale.