Tett bad med baderomsplater

Det er fort gjort, men krever nøyaktighet

Av ByggeBolig
26. februar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190226114038936.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190226114038936.jpg?maxwidth=2000
0

Å bygge et helt bad er ikke uten videre en jobb den gjengse hobbysnekkeren. De siste årene har det imidlertid kommet produkter som gjør deler av jobben mer overkommelig også for amatøren.

Det vi snakker om er baderomsplater som kombinerer den dekorative effekten av fliser eller andre materialer med de vannsikre egenskapene til membranplater. En alt i ett-løsning som sikrer et vanntett bad med mindre innsats enn vi tidligere har vært vant til, med andre ord.

Baderomsplatene leveres av flere ulike leverandører og finnes i en rekke ulike utførelser. Det inkluderer mange typer flismønstre, slette plater, tre- og betongimitasjoner osv. Det er heller ingenting i veien for å kombinere ulike typer plater for å skape et vekslende og unikt uttrykk på badet.

Vær nøyaktig

Montering av platene er forholdsvis enkelt og kan håndteres av de fleste, men det er enkelte ting du skal være obs på. For det første er det svært viktig at underlaget du skal feste platene på er avrettet og plant, samt at hjørnene i rommet er så rette som mulig. Her er det viktig å være nøyaktig, ellers vil du få problemer med å få platene sammen.

Det er også viktig at du bruker godkjent fugemasse til plateskjøtene i våtsoner. Typisk fremgangsmåte er å legge fugemasse på fjæren til platen som skal monteres før den settes opp. Når du presser platen på plass skal det tyte ut fugemasse. Overskytende masse fjernes med en plastskrape eller fugekloss og skjøten rengjøres med spesielle våtservietter.

Det skal også brukes fugemasse mellom platene og bunnlister og hjørnelister som brukes til montering.

Et annet viktig moment er at du må planlegge monteringen slik at du siste plate monteres over døren. For å få plass til siste platen vil du nemlig ofte måtte skjære bort fjæren. Dermed blir dette et svakt punkt som skal plasseres så langt som mulig unna steder du kan oppleve vannsøl.

Før montering bør du for øvrig lese leverandørens monteringsanvisning nøye og følge den til punkt og prikke under monteringen.

2043
b-FalseTrue
Kommersielt innhold
0

skrevet av

Fine Bad AS

c-108TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også