SWITCH SECTION

Utebelysning til fasade og hage

Lys opp i mørket! Belysning til fasaden og hagen er detaljer man ofte glemmer, men når lampene er på plass, ser man at det er den selvfølgeligste ting i verden. Skap variasjon i belysningen og sats på lys som ikke blender, men fanger blikket.

Av Fiskarhedenvillan AS

Tina Jullumstrø

Fiskarhedenvillan AS

13. desember 2018
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181217145759940.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181217145759940.jpg?maxwidth=2000
0

Utebelysning er ikke bare pent og praktisk, det gir også trygghet i den mørke årstiden. Det gir et lunt og koselig inntrykk og skremmer samtidig bort innbruddstyver. Kombiner varmt og kaldt lys i utebelysningen. Varmt lys passer ofte fint ved inngangspartiet og på uteplassen, mens kaldt lys fremhever det grønne i hagen.


Fasadebelysning

Tilpass belysningen etter husets utseende og hvordan dere beveger dere rundt det. Ikke glem garasjen, carporten eller gjestehuset. Det viktigste ved valg av armatur er ikke hvordan selve armaturen ser ut, men hvordan lysbildet blir. Velg likevel en armatur som passer til fasaden. Til inngangspartiet trengs det sterkstrøm til belysningen og det må installeres av en autorisert elektriker. Annen fasadebelysning fungerer med svakstrøm, så det kan du fint installere selv.

På fasaden har vi oftest vegglamper som rettes oppover eller nedover. Et tips kan være å unngå nedovervendt armatur over døren. Det kan gi et spøkelsesaktig skinn. Varier med å rette armaturene på veggen oppover og nedover. Hvis det står noe pent under lampen – for eksempel en plante – kan det være fint å rette lyset nedover. Vær nøye med å rette inn belysningen slik at den ikke blender naboer og forbipasserende.

Hvis du vil unngå å gjøre inngrep på veggene, kan du kjøpe armaturer som festes på nedløpsrør og takrenner. Du får LED-varianter som ganske enkelt klipses på rør og takrenner, og som kan flyttes i sideretning hvis du vil ha en forandring.


Hagebelysning

Når du skal lyse opp hagen, handler det om å skape variasjoner som formidler stemning og dybde. Kombiner gjerne forskjellige lyskilder og armaturer som lykter, spotlights, lyslenker og annet.

Hvis du skal lyse opp oppkjørsel og parkeringsplass, fungerer det best med sterkstrøm. Det installeres av elektriker. Rett lyset nedover på disse stedene, og husk at det er viktig å skille mellom funksjonelt lys og dekorativt lys.

Lys opp trær, busker og planter ved å rette lyset oppover. Det skaper effekt og fanger blikket. Eksperimenter med hagebelysning for å skape ulike skyggeeffekter. Kanskje du har en mur, et område med gress eller et blomsterbed som du virkelig liker. Lys gjerne opp utenfor vinduer. Det gir en lun stemning også innendørs. Unngå å plassere armaturene for symmetrisk, da kan det lett minne om juletrebelysning. Et annet tips kan være å dele inn hagen i forskjellige rom og ha litt mørke mellom armaturene. Det er det som skaper stemning.


Bestill gjerne vår nye katalog for mer inspirasjon


title

Jeg ønsker å bestille en gratis huskatalog

input field

input field

CONTACT INPUT BOX

CONTACT INPUT BOX

CHECKBOXES

CHECKBOXES

LINK TEXT

* Mine personopplysninger behandles med det formål å levere tjenester og produkter, markedsføring og analyse i samsvar med General Data Protection Regulation (GDPR). For mer informasjon.

single button

53415
c-136TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181114133433499.png #FFFFFF
Les også