Lei av å vaske vinduer?

Det finnes en løsning for deg

Gilje
03.01.2018
  Utvendig vindusvask er sannsynligvis noe av det kjedeligste boligeiere vet om. Da er det godt det har kommet vinduer reduserer behovet for utvendig vasking betraktelig – de benytter seg ganske enkelt av naturens mekanismer for å vaske seg selv. Prinsippet er rett og slett at kombinasjonen av UV-stråler fra solen og regnvannet fjerner støv og smuss fra det ytterste laget på vinduet. Dermed vil den typiske grå hinnen du ofte ser på vinduer, forsvinne uten at du trenger å gjøre noe som helst. Jo mer UV-stråler og regn glasset blir utsatt for, jo bedre fungerer selvrensingen.

  En forutsetning for at vindusglasset skal rense seg selv er altså at det blir utsatt for sol og regn. Dermed er ikke selvrensende glass nødvendigvis det fremste valget på vindusflater som er godt beskyttet, for eksempel vinduer som ligger under større takutstikk eller godt inntrukket i vegglivet. Det er ikke dermed sagt at selvrensende glass ikke er praktisk. Vaskejobben blir uansett betraktelig lettere da du stort sett bare trenger å spyle rent vann på det for at selvrensingen skal gå sin gang.

  Det samme gjelder også dersom det har vært lengre perioder med lite nedbør. Ta frem hageslangen og spyl masse rennende vann på vinduene, så vil det i de fleste tilfeller være nok til at vinduene blir rene. Skulle det mot formodning ikke fungere, kan du vaske over med en klut som er ren, myk og lofri. Rengjøringsmidler er stort sett unødvendig, men om du blander litt såpe i vannet må du passe på å ikke bruke kjemiske produkter eller noe som inneholder silikon eller slipemidler.
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF
  Les også