Maksimal utsikt – minimalt vedlikehold

Av Gilje

Svenn Terje Østensen

Gilje

10. april 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190410125757192.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190410125757192.jpg?maxwidth=2000
0

To ting var viktige da Tommy Bjørnevik og familien skulle velge vinduer til sitt nye hus i Kristiansand. De ville få mest mulig ut av utsikten, og de ville slippe utvendig vedlikehold.

Mai 2017 flytter Tommy og samboer Stina inn i sitt nybygde hus i Kristiansand. Huset skiller seg ut i området med sitt nesten to meter lange utheng, og noe av det viktigste for samboerparet var å gjøre maksimalt ut av utsikten mot fjorden og nærområdet.

– Vi ser sjøen og fjelltoppene fra stuevinduet, og ønsket å få mest mulig av den utsikten. Det betydde en stor vindusflate, som også slipper masse lys inn i stua. Vi har stua og kjøkkenet i tredje etasje, og det er der vi oppholder oss mest. Med masse glass både på framsida og baksida, får vi mye lys inn hele dagen, sier han.

Enorme vindusflater

 

Bygg- og eiendomsutvikler for området sier at huset har et særegent design, og at stuevinduet er det største de har levert. 

– Designet er veldig spesielt, med uthenget og den enorme vindusflaten. Og jo større et vindusfelt blir, jo tykkere må glasset være for at det skal tåle vindstyrken. Gilje var den gang den eneste av våre norske leverandører som kunne levere et så stort vindu til oss. Vi er svært godt fornøyd med kvaliteten og tilpasningsdyktigheten deres, sier utvikleren.

– Vi valgte også Gilje fordi de har er et navn vi kjente fra før, og fordi vinduet de leverte kunne håndtere vær og vind. I dette området kan det blåse en del, og med et så stort vindu er det viktig at det er robust og tåler mye. Det har det absolutt gjort så langt. Det føles trygt, og dessuten er det veldig godt isolert. Det er en lun og fin varme i huset på vinterstid, legger han til.

Lite vedlikehold

I tillegg til alle vinduene i huset, har også Bjørnevik og samboeren skyvedør og balkongdør fra Gilje. Det eneste vedlikeholdet som må til er å smøre beslagene med jevne mellomrom. Enkelte av vinduene er levert med solskjerming, og alle store vinduer har sikkerhetsglass. Det store stuevinduet er aluminiumsbekledd, med svarte karmer utvendig og hvite innvendig.

– Karmene utvendig er vedlikeholdsfrie, de trenger ikke males og vaskes som tre. Med tiden vil det være en stor fordel å slippe det vedlikeholdet, og det er en av grunnene til at vi valgte disse vinduene, sier Bjørnevik.


3187
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF
Les også