Rehabilitering av 60-tallet

Fra trekkfulle små vinduer til panoramautsikt og økt tilførsel av lys

Av Gilje

Svenn Terje Østensen

Gilje

22. april 2021
Av Gilje

Svenn Terje Østensen

Gilje

22. april 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210422061653288.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210422061653756.jpg?maxwidth=2000
KORR_Kvasleveien-DSCF7865.jpg KORR_Kvasleveien-DSCF7865.jpg
0

Huset ligger usjenert til i et villaområde som for det meste består av eldre boliger, i naturskjønne omgivelser. Små vinduer og dermed begrenset tilgang til lys er tidstypisk for huset som er bygget i 1968, og bruk av isolasjon var også på et minimum på den tiden. 

Familien Jensen hadde lenge pratet om å gjøre noen forbedringer med huset. Vinduene i stuen var fra byggeåret, og de var både trekkfulle og upraktiske. Det startet med et ønske om å isolere huset, samtidig som familien ønsket et tilbygg som en forlengelse av stuen. Målet var først og fremst motivert av besparelser til oppvarming og økt tilfang av lys, men etter hvert som prosjektet utviklet seg oppdaget de flere muligheter for oppgraderinger. Nye vinduer og balkongdør fra Gilje ble løsningen. 

Små utbedringer gir store endringer


Med forholdsvis små grep er det mye man kan gjøre for å endre husets fasade. For familien Jensen ga innsatsen en betydelig merverdi, både når det gjelder det estetiske og opplevd nytteverdi. Enklere tilgang til uterommet var viktig for dem. På varme dager har terrassen nå blitt en del av stuen, og legger dermed til rette for et større areal for både rekreasjon og sosial hygge. Huset har fått et helt nytt uttrykk og fremstår nå som mer moderne. Med store vindusflater har uterommet blitt en forlengelse av huset, og opplevelsen av nærhet til naturen har gitt familien følelsen av å bo i et nytt hus. 

Mer enn forventet


Valget om å bytte ut den liggende kledningen med stående bidro også til å gi huset et mer moderne utseende, og innfridde familiens ønsker om å bo i et hus med «funkis-look». I ettertid kan de fornøyde eierne slå fast at det har vært en god investering for fremtiden. 

De nye vinduene har gitt så mye mer enn forventet, og byggeprosessen var attpåtil også veldig positiv. – Vi har opplevd å få god service og tett oppfølging. Med flere snekkere i sving var vi helt avhengig av at de ulike leveransene ble utført etter avtale. Gilje leverte strålende service fra bestilling til levering, og snekkerne kunne derfor jobbe uavbrutt og effektivt.  

Kvalitet er viktig for oss


Valg av vinduer ble tatt på grunnlag av et ønske om kvalitet og skreddersøm. – Underveis i planleggingsprosessen kom Gilje opp som et naturlig valg, og det var også et navn som vi kjente til fra før. Aluminiumsbekledning var et opplagt valg, ikke minst med tanke på minimalt behov for vedlikehold i årene fremover. Familien er også veldig godt fornøyd med valg av 3-lags glass i oppholdsrommene, og i ettertid ser de at tilvalgene de tok var gode avgjørelser. De er svært fornøyd med selvvaskende vinduer og de soldempende glassene bidrar til å skjerme møblene. I tillegg er det mer behagelig nå, å være innendørs på solfylte dager. – Vi visste at Gilje leverer vinduer med kjerneved, og det er fint å kjenne på den tryggheten som god kvalitet fører med seg. 

Gjennomtenkte løsninger gir gode resultater


Den største overraskelsen for familien var opplevelsen av mer plass. De nye vinduene har gitt huset et nytt og mer moderne utseende, samtidig som tilgangen til dagslyset gir en økt følelse av velvære. – Når vi får gjester på besøk legger de med en gang merke til endringene, og de kommenterer gjerne de nye vinduene. – Det er Gilje-vinduer, pleier vi å si. Opplevelsen av økt romfølelse var en tilleggsverdi som vi ikke hadde tatt høyde for under planleggingen. Når stuen i tillegg har blitt betydelig varmere i den kalde årstiden er det med på å underbygge følelsen av at det var et godt valg.

Her kan du se hele prosessen fra rehabiliteringen.

4753
c-15TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF