SWITCH SECTION

Skal du bytte ytterdør?

Dette er viktig å huske på

Av Gilje

Svenn Terje Østensen

Gilje

20. mai 2020
Av Gilje

Svenn Terje Østensen

Gilje

20. mai 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200520062938521.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200520062938521.jpg?maxwidth=2000
0

Det første du bør tenke på er hvor ytterdøren skal være. Er det hoved- eller kjøkkeninngangen som skal utsmykkes med ny dør? Stilen og ønsket inntrykk legger listen for hvilken type dør du bør velge. 

Når det gjelder hoveddøren er det viktig å huske på at den gir et førsteinntrykk til alle besøkende, og den er dermed avgjørende for hvordan inngangspartiet ditt fremstår. 

Lys i entreen er det mange som ønsker. Med glass i ytterdøren åpner du for dagslys i gangen. Hvis du i tillegg velger et overlys eller sidefelt får du økt effekt av dagslyset. 

Ytterdøren bør gjenspeile, og til og med underbygge, husets fasade. Vi snakker ofte om å løfte fram stilen, i tråd med det uttrykket huset allerede har. Det finnes mange ulike stiler, for eksempel funkis, klassisk, eksotisk, trendy, og vi anbefaler bruke tid på å finne døren som passer til nettopp ditt hus. De mest vågale signaliserer sin helt egen stil gjennom valg av ytterdør. Fargevalg og stil gir grunnlag for ulike måter å ønske velkommen på, og noen liker å uttrykke seg ved bruk av sterke farger på ytterdøren. I kombinasjon med husets øvrige uttrykk anbefales det gjerne å investere i en ytterdør som harmonerer med fasaden.  

Klimaet er under endring, og vi opplever stadig oftere at været byr på utfordringer. Varmeisolasjon er viktig å tenke på. Sjekk U-verdien på ytterdøren du vurderer å kjøpe. Jo lavere verdi, desto bedre isolasjonsevne.

Norskproduserte dører er tilpasset norske forhold og innfrir kravene til forventet kvalitet. Det er mer enn smak og behag som er viktig ved valg av ytterdør. For eksempel kan det være smart å tenke på graden av slitasje, spesielt for familier med barn, før man bestemmer seg for hvilken ytterdør man skal velge. En generell anbefaling er å legge litt mer i ytterdøren enn du kanskje hadde bestemt deg for. Denne type investering er det ikke så ofte du gjør gjennom et helt liv, men du kommer til å ha glede av den hver eneste dag. Det er derfor det kan lønne seg å vektlegge varig norsk kvalitet fremfor en rimelig løsning med begrenset levetid. 

Se dørkolleksjonen til Gilje her.  

2287
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF
Les også