Slipp lyset inn, men hold varmen ute

Soldempende glass fjerner mye av behovet for solskjerming

For Gilje
09 October 2017
  En av de vanligste utfordringene med mange eller store vindusflater er at de slipper inn mye varme når solen steker. Til tider så mye varme at det blir ubehagelig å oppholde seg innendørs.

  Normalt monteres markiser eller ulike typer screens på innsiden eller utsiden av vinduene for å stoppe solstrålene, men utviklingen innen glassteknikk har kommet så langt at dette behovet i mange tilfeller blir eliminert. Glasset stopper nemlig solstrålene på egen hånd og gjør at du får en mer behagelig innetemperatur uten at sikten ut blir forhindret.

  Standardglass med soldemping stopper 50 % av solvarmen, noe som tilsvarer et vanlig vindu med energiglass og stengt innvendig persienne. Det er også mulig å få glass som stopper opptil 75 % av solvarmen - tilsvarende effekten til en utvendig persienne med automatisk regulering.

  Du bør særlig vurdere soldempende glass på vinduer som vender mot sør og vest da solen er mest intens på disse sidene av huset. For å få en indikasjon på hvilken solfaktor ditt vindu har, kan du bruke Giljes Solsøyle.

  • ADD

  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF
  Les også