Vindusegenskaper til ulik bruk

Vinduer er ikke hva de en gang var

Gilje
03.01 2018
  I følge Prognosesenteret er store vindusflater blant det viktigste for norske husholdninger når de vurderer hva de ønsker i sin neste bolig. Samtidig er det ikke til å komme unna at store vindusflater tradisjonelt har vært utfordrende, for eksempel fordi glass har isolert vesentlig dårligere mot kulde og lyd enn husveggene for øvrig.

  Men nye vinduer har mye bedre isoleringsegenskaper enn eldre vinduer - faktisk får du vinduer som isolerer like godt som husveggen for øvrig. Lydisoleringen er også en helt annen og med lyddempende vinduer vil du kunne stenge det aller meste støy helt ute.
  For å unngå den intense oppvarmingen fra solen kan du velge vinduer med soldempende glass - da eliminerer du nesten behovet for å montere markiser eller screens. Glasset stopper solstrålene, men lar lyset slippe inn. Graden av soldemping kan tilpasses dine behov.

  Moderne vinduer kan også leveres med selvrensende glass slik at du slipper utvendig vindusvask. Solens UV-stråler og regnet gjør at støv og skitt på det ytterste laget av glasset fjernes. Jo mer glasset utsettes for sol og regn, jo bedre er effekten.

  Moderne vinduer og dører er dessuten smarte – de kan leveres med sensorer som kommuniserer med telefonen din og gir deg beskjed om de er lukket eller åpne. Det gir en ekstra trygghet.

  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171009104849947.png #FFFFFF
  Les også