Oppussingsguide:

Dette bør du vite før du velger ny dusj

Av Grohe AS

Emilie Maria Bjerke

Grohe AS

10. mars 2021
Av Grohe AS

Emilie Maria Bjerke

Grohe AS

10. mars 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210310115743019.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210310115742974.jpg?maxwidth=2000
ZZH_T26075F02_000_01.jpg ZZH_T26075F02_000_01.jpg
115
0

De siste månedene har de fleste nordmenn brukt mye av tiden sin hjemme. Med flere timer innenfor husets fire vegger, melder det seg fort behov for å fikse litt og gjøre noen endringer i hjemmet. Men hva bør du tenke på før du går løs på badet og skal velge ny dusj?


268
b-0TrueFalse
0

Ulike dusjvaner krever ulike dusjløsninger og det er flere vurderingskriterier som bør ligge til grunn før du bestemmer deg. En god start er å spørre seg selv: Hva betyr en dusj for meg? Hvem skal bruke den? Dusjes det på morgenen før arbeidsdagen, etter treningsøkten eller før leggetid? Hvordan ser resten av badet ditt ut? Hva er budsjettet ditt?

352
b-0TrueFalse
0

Dusj deg vekk fra hverdagen


 Behovene våre endres stadig, og dette gjenspeiles også i hvordan vi bor og hva vi forventer av hjemmene våres. Baderommet har blitt ekstra verdifullt i en hektisk hverdag, og dusjen er blitt til en plass for individuell ro og avslapning. 

Dersom du ønsker at dusjen skal være et sted for å lade opp batteriene, bør du se ekstra nøye på dusjens funksjonaliteter. I dag finnes det en rekke sprayalternativer som er utviklet nettopp for å revitalisere, berolige og massere hele kroppen. Størrelsen på dusjen kan også ha en innvirkning på hvor stor del av kroppen din som dekkes av vann. 

614
b-0TrueFalse
0

Baderomstrender 

Bærekraftig design er på full fart inn i våre hjem, og eikespiler og farger som skaper assosiasjoner til 70-tallet preger baderomstrendene nå, forteller interiørekspertene. Gullbelagte detaljer er også i vinden, og mange velger dusjsystemer i sort, kobber eller gull for å skape et stilsikkert og gjennomført bad. Dersom dette blir i overkant grensesprengende for den gjengse nordmann, er det slitesterk kromoverflate og nøytrale farger som gjelder. Bruker du planter, treverk og stein i resten av baderomsinnredningen, skaper du en effektfull og innbydende atmosfære. 


‒ Design og farger appellerer til oss på et dypere emosjonelt nivå fordi vi ønsker at hjemmet skal reflektere vår personlighet. Dette gjelder også på badet, og mine beste tips er å leke seg med fliser, strukturer, armatur, belysning og farger som gir deg den stemningen du er ute etter, forteller Camilla Bentzen, interiørarkitekt i Ramsøskar arkitekter.

960
b-0TrueFalse
0

Sparer penger på vannsparende dusj


Med bærekraftig design på full fart inn i hjemmene våre, er det også på tide å ta vannforbruket på alvor. Undersøkelser viser at over halvparten av befolkningen er villige til å ta kortere dusjer for å redusere vannforbruket sitt[1]. Samtidig sier hele to av tre nordmenn at de sjeldent eller aldri skrur av vannet i dusjen mens de vasker hår og kropp eller når de barberer seg[2]. Med en vannbesparende dusj kan du faktisk dusje like lenge som normalt og likevel redusere vannforbruket ditt opptil 50%. Det innebærer at du ikke vil legge merke til at det kommer halvparten så lite vann ut av dusjen, fordi teknologien inni dusjhodet sørger for at vannet spres godt ut til alle dysene.


For bare et par år siden var det fremmed for nordmenn at dusjen skulle ha vannsparende funksjoner, men nå ser vi at det er en selvfølge for mange. Trenden viser at norske forbrukere er opptatte av å ta miljøbevisste valg, også når vi pusser opp rom som badet, forteller Anne Øiseth, Country Manager i GROHE.


En gjennomsnittlig familie på fire kan spare så mye som 13 998 kr i året på å bytte til en dusj med vannsparingsfunksjon[3]. Det er da tatt utgangspunkt i at alle familiemedlemmene dusjer i snitt 10 minutter per dag, og både vann- og strømutgifter[4] er regnet med. Går du for en vannbesparende dusj er det en god investering både for miljøet og for lommeboka.

1419
c-394TrueFalse
0

Kilder:

  1. Undersøkelse gjennomført av Ipsos norm i 2020 på vegne av Grohe ifm. studiet; vannbarometeret.
  2. Undersøkelse gjennomført av YouGov i 2019 på vegne av Grohe.
  3. I utregningene er det tatt utgangspunkt i vann- og avløpsgebyrene for Oslo kommune i 2020, som tilsvarer omtrent fire øre per liter vann vi bruker. Utregningene ovenfor gjelder for de som har montert vannmåler i hjemmet, som vil fange opp hvor mye vann som brukes. Hvis boligen ikke har en vannmåler, beregnes avgiften ut fra areal.
  4. Basert på tall fra Enova i 2020.
728
c-394TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210303192713949.png #FFFFFF
Les også