Drømmeterrassen er varm - hele året

Det er bare å gjøre de riktige valgene

Grønt Fokus
5. januar 2018
  C:\fakepath\hagestue2-min.jpg
  0

  Terrassen er et yndet sted for mang en boligeier og det er et sted vi ønsker å tilbringe mye av fritiden vår. Da lager og spiser vi mat, leser bøker, har hyggelige lag og slapper av. Men det nordiske klimaet tillater jo dessverre ikke en veldig utstrakt bruk av terrassen. For det første er de nordiske somrene ganske korte og for det andre er været gjerne svært variabelt selv sommerstid. Du har helt sikkert opplevd å måtte flykte innendørs når sommerregnet plutselig setter inn eller å småfryse fordi vinden uler rundt hushjørnet på en ellers flott sommerdag.  


  Men det går an å bygge en drømmeterrasse som er varm hele året. Det gjør du ved å bygge en hagestue. Velger du en som er beregnet for helårsbruk, får du glasspartier med 2 lags glass og brutt kuldebro, samt isolertak med 50 mm. isolasjon. Det gir deg mulighet til å nyte terrassen og hagen året rundt. Vil du unne deg litt mer luksus, støper du i tillegg betonggulv med gulvvarme. Så kan du sitte barføtt på terrassen din og ha det godt og varmt selv om snøen laver ned eller det blåser stiv kuling og regnet ligger vannrett. For de som allerede har vannbåren gulvvarme, trenger ikke dette representere en stor kostnad.


  Det er også mulig å få en hagestue som kan brukes året rundt uten å velge en som er beregnet for helårsbruk. Det er nemlig mulig å kjøpe hagestuer som er beregnet for vår og høst. De er litt dårligere isolert, men setter du inn en varmeovn er det fremdeles fullt mulig å bruke hagestuen det meste av året. Det koster deg bare noe mer i oppvarming.  


  Når det det faktisk blir godt og varmt i været, er det bare å åpne opp de store skyvedørene i hagestuen for å kjenne lukten av nyslått gress og høre fuglene kvitre. Og skulle det komme en sommerlig regnskur sitter du uansett tørt og godt under taket.  

  1899
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
  Les også