Du klarer fint å bygge en utebod

Ferdige byggesett gir proffresultat for amatøren

Grønt Fokus
5. januar 2018
  C:\fakepath\shutterstock_677993041.jpg
  0

  Å bygge en utebod kan både være lett og vanskelig. Dersom du ikke er spesielt kyndig på snekring og konstruksjoner, kan det være ganske utfordrende å lage tegninger, kjøpe inn riktige materialer og å sette den opp. Du gjør livet ganske mye lettere ved å kjøpe et ferdig sett – da klarer du fint å bygge den uten å ha særlig bygningstekniske kompetanse. Det eneste du trenger et litt verktøy, en dose pågangsmot og evne til å følge monteringsanvisningen. Les gjerne nøye gjennom den før du starter arbeidet. 


  Et byggesett til en utebod leveres med ferdig kappede materialer til vegg, tak og gulv, nødvendig festemateriell, takpapp- eller shingel, samt en detaljert monteringsanvisning som gjør det så enkelt som mulig å lykkes med jobben. Det eneste du selv må tenke ut er plassering på tomten og hvordan du skal fundamentere boden. Plasseringen på tomten kan påvirkes av gjeldende avstandskrav i plan- og bygningsloven, så her kan det lønne seg å ta kontakt med kommunen for å sjekke ut hva som gjelder hos deg.


  Fundamenteringen kan gjøres på ulike måter og avhenger dels av grunnforholdene på tomten. Har du telefarlige masser der boden skal bygges, må du ta hensyn til det. Under følger en vanlig fremgangsmåte:  


  • Leggut lecablokker eller tilsvarende med en avstand på 60 – 100 cm.  
  • Bygg et bjelkelag av impregnert trevirke tilsvarende størrelsen på bodens fundamentramme. Størrelsen på rammen finner du i monteringsanvisningen 
  • Fest fundamentrammen til bjelkelaget og bygg boden i henhold til monteringsanvisningen. 

  Pass på at det er minimum 5 cm. klaring mellom bakken og bodens gulv slik at luft kan sirkulere under.  

  1655
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
  Les også