Dyrk det gode liv

Hadde det ikke vært deilig å lage mat av egne grønnsaker?

Grønt Fokus
5. januar 2018
  C:\fakepath\drivhus-min.jpg
  Kortreist mat, miljøhensyn og økologisk mat har vært på dagsorden en god stund. Det kan du bidra til ved å sette opp et drivhus i hagen. Da kan du dyrke dine egne grønnsaker og alltid ha tilgang på de ferskeste råvarene når du skal lage middag eller salat. Drivhus finnes i størrelser fra snaut 4 til drøyt 20 kvadratmeter og de ulike modellene dekker ditt behov enten du er:

  • Nysgjerrig på å starte med dyrking og vil ha et enkelt, men effektivt drivhus.  
  • En mer viderekommen hobbygartner som vil avansere i dyrkingen 
  • En av dem som både vil dyrke og gjøre drivhuset til en avslappende oase som har plass til stoler og et bord. 
  Om du ikke har plass til å sette drivhuset på en egen plass i hagen, men må plassere det på terrassen, finnes det også veggdrivhus. De har tre vegger og kan festes til huset. Har du enda mindre plass tilgjengelig, for eksempel en liten balkong i en blokk, kan et minidrivhus være noe for deg. De finnes både som stående dyrkningsskap og liggende dyrkningskasser. 

  Når du skal velge et drivhus, er det viktig å huske at det skal tåle det norske klimaet. Det bør være bygget med aluminiumsprofiler som tåler en trøkk, ha solide sammenføyninger som ikke bare er klipset sammen og vegger og tak av sikkerhetsglass eller solid isolerplast. Det kan være en fordel å velge et drivhus med saltak slik at både vann og snø renner lett av. Har du et drivhus med flatt eller tilnærmet flatt tak er det lurt å måke snø av det i løpet av vinteren. Tidlig om våren og sent på høsten kan det også være en fordel å ha litt oppvarming i drivhuset, slik at nattefrosten ikke tar knekken på det det du dyrker. 

  Vær også påpasselig med skikkelig fundamentering – drivhuset må stå både støtt, plant og helst på frostfri grunn. Da er du sikret et drivhus som varer i lang tid. 
   Les også
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
   Les også