Gjør bilen glad – bygg en utebod

Så kan du bruke garasjen til det den er ment for

Grønt Fokus
5. januar 2018
  C:\fakepath\shutterstock_370757162.jpg
  0

  Boligeiere i Norge har utrolig mange ting – sannsynligvis mange flere ting enn vi trenger. Og mange har større eller mindre utfordringer med å finne plass til å oppbevare dem. En undersøkelse YouGov har gjennomført på vegne av Elfa viser at nesten halvparten av oss mener vi kunne oppbevart tingene våre på en smartere måte. Faktisk bruker 38 % av oss kjøleskapet til oppbevaring og 14 % bruker tørketrommelen til oppbevaring. Her er det altså tale om andre ting enn mat og klær, om noen skulle lure.

   

  Mange har også en rekke utendørsartikler som trenger oppbevaring, men uten et sted å lagre det. En god illustrasjon på det er de mange bilene som må stå ute og fryse fordi altfor mange garasjer er fylt opp med hagemøbler, høytrykksspylere og griller og annet. Vi kan også tenke oss at mang en bildør har fått seg skraper eller bulker etter et ublidt møte med noe av det som står i garasjen. 


  En enkel løsning på utfordringen er å bygge en utebod. Det er selvsagt fullt mulig å bygge etter egne tegninger og ideer, men en enklere løsning er å kjøpe et ferdig byggesett. Da får du alle materialer ferdig kappet, levert med nødvendig festemateriell og detaljerte monteringsanvisninger. Ferdige byggesett finnes i størrelser fra ca. 3 - 15 kvadratmeter og i en rekke ulike utførelser:  

  • Laftet, stående eller liggende kledning 
  • Saltak eller flatt tak 
  • Ett eller to rom 

  De fleste byggesett leveres med takpapp, men det er mulig å bestille med shingel om det er ønskelig. Om du vil kan du selvsagt legge ekstra innsats ned i å montere sløyfer og lekter og legge takstein, men dette er som regel ikke en del av leveransen fra leverandøren. En utebod kan også isoleres dersom det er behov for å holde en viss temperatur av hensyn til det som oppbevares der.  

  1784
  Les også
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
  Les også