Hagestue og hus i skjønn forening

Litt planlegging og omtanke er nøkkelen

Grønt Fokus
5. januar 2018
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180105044638160.jpghttp://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180105044638160.jpg
  C:\fakepath\hagestue-min.jpg
  0

  En hagestue er et utmerket alternativ dersom du har lyst på et tilbygg, men ikke har mulighet eller ønske om å legge store summer i det. Med en fasadepåkoblet hagestue kommer du fort unna med en brøkdel av prisen et normalt tilbygg vil koste.

  Samtidig er det nok mange som er bekymret for at en hagestue vil fremstå som en utstikkende kasse fra huset. Det er i mange tilfeller en unødvendig bekymring, men det krever at du gjør deg flid og tenker gjennom hvordan du skal få hagestuen til å harmonere med resten av huset.  

  For det første bør du tenke gjennom hvor du plasserer hagestuen. Er det noen steder på huset som egner seg bedre enn andre? Har du et innvendig hjørne kan det være et alternativ – da stikker ikke hagestuen så mye ut fra fasaden. En annen viktig ting å tenke på er valg av tak. Hagestuer leveres gjerne med skråtak/ubrutt tak eller saltak. Vurder hva som passer best for ditt hus. Blir det best med et ubrutt tak på en av huset langsider eller passer det best med saltak på en av kortsidene? Tenk også gjennom hvilket material som passer best på taket – isolerplast, glasstak eller et mer rustikt stålplatetak?

  Harmoni med huset handler selvsagt også om fargevalg. Hagestuer leveres som regel med grunnet reisverk – slik at du kan male det med samme farge som huset for øvrig. Skyvedørspartier leveres gjerne i hvit utførelse, men kan bestilles i valgfri farge for at det skal passe best mulig med huset. I tillegg bør du tenke gjennom valg av takrenner – det kan være fornuftig å velge like takrenner som du ellers har.  e years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

  1739
  Falsec-14
  Les også
  Falsec-14
  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
  Les også