Hva kan jeg dyrke i et drivhus?

Og må det egentlig være et hus?

Grønt Fokus
5. januar 2018
  C:\fakepath\drivhus5-min.jpg
  Med et drivhus får du store muligheter til dyrke dine egne grønnsaker og frukter. De fleste starter med de velkjente vekstene - agurk og tomat. De er forholdsvis enkle å få til, i alle fall så lenge du tar en del enkle forholdsregler. Tomaten skal eksempelvis ha åtte timer nattesøvn, må ristes en gang om dagen, må bindes opp og skudd i hjørnene må knipes bort for at de ikke skal ta næring fra de andre grenene. Agurkene må bindes opp, beskjæres, gjødsles og vannes. Er du glad i jordbær, er det utmerket å dyrke disse i drivhus. La dem stå ute fra høsten til tidlig i mars og sett dem deretter inn. Da kan du nyte jordbær en hel måned tidligere enn om de dyrkes ute.

  Andre, mer eksotiske vekster er også mulig å dyrke. For eksempel vindruer, fersken og paprika. Den tradisjonelle betegnelsen på drivhus, organgeri, bærer også bud om at eksotiske frukter som appelsin og sitron har en plass i drivhuset ditt. Felles for de eksotiske fruktene er at de er mer kresne på temperatur – de krever jevnt høy temperatur for å spire og vokse.  
  Hva du kan dyrke avhenger av størrelsen på drivhuset. Har du en liten balkong eller terrasse der det ikke plass til et større drivhus, men fremdeles ønsker å dyrke urter og plante småblomster og planter? Da bør du vurdere et minidrivhus. De finnes i flere varianter: 

  • Stående dyrkningsskap 
  • Liggende dyrkningsskap 
  • De minste typene veggdrivhus på drøye 3 m2. 

  Dyrkningsskap- og kasser tar typisk ikke opp mer enn en drøy kvadratmeter areal og er dermed en god løsning der tilgjengelig plass er et problem. Har du plass til de minste typene veggdrivhus, utvider du mulighetene ganske betraktelig.

  Størrelsen legger selvsagt en begrensning på hva og hvor mye du kan dyrke, men de er meget godt egnet for småplanter, urter og blomster. De er såpass høye at du fint kan dyrke tomater og andre vekster som krever litt høyde. Dessuten gir det deg muligheten til å sette bort hageredskaper og annet småtteri på vinterstid. 
   Les også
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
   Les også