Hvordan fundamenterer jeg et drivhus?

Vær nøyaktig, så holder drivhuset lenge

Grønt Fokus
5. januar 2018
  C:\fakepath\drivhus3-min.jpg
  Et drivhus skal stå støtt, plant og helst på frostfri grunn. Dette sikrer du med å fundamentere på korrekt måte. Du kan gjøre det på flere måter, men det mest utbedte er å grave hull i bakken, sette sokkelen på plass med nedstøpingsjernene i hullene og fylle på med betong. Hullenes plassering fremgår av målsatte tegninger i monteringsanvisningen til drivhuset du har valgt. Du kan selv velge om du fyller betong direkte i hullet eller bruker støperør av papp. 

  Uansett hva du velger, er det en fordel å grave hullene så dypt at du komme ned til frostfritt nivå. Det gjelder spesielt i områder med telefarlige masser. Hvor langt du må grave for å nå frostfritt nivå vil variere landet rundt. Når sokkelen er festet, er det på tide å fylle rammen med ønsket materiale, enten det er grus, sand eller annet.  
  Vil du ha belegningsstein som gulv i drivhuset, bør du starte med å grave ut en grop der drivhuset skal stå. Deretter fyller du på med pukk, legger ut en fiberduk og fyller på med settesand. Så graver du hull og støper fast sokkelen som beskrevet i forrige avsnitt og legger belegningssteinen inni drivhuset. Et drivhus kan selvsagt også settes på en terrasse eller platting. 

  Når du jobber med å støpe fast sokkelen er det svært viktig å gjøre jevnlige sjekker av at den er i vater og er vinkelrett i hjørnene – det er nemlig for sent å gjøre noe når betongen har stivnet. Du finner ut om sokkelen er vinkelrett ved å måle diagonalene (fra hjørne til hjørne). Begge diagonalene skal ha like mål. Er ikke rammen vinkelrett og i vater kan du få problemer når resten av drivhuset skal monteres. 
   Les også
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
   Les også