Lyst på tilbygg, men prisen blir for høy?

En hagestue kan være et godt alternativ

Av Grønt Fokus
18 September 2017
  Mange har lyst på mer plass og vurderer et tilbygg til huset. Samtidig er det ingen tvil om at et tilbygg fort blir en forholdsvis dyr affære. Det skyldes blant annet at man gjerne må rive noe og ofte tilpasse seg til ting som allerede er bygget. For eksempel kan det tenkes at det må strekkes en eller flere nye elektriske kurser gjennom det eksisterende bygget, i verste fall med åpning av vegger. Kanskje vil det se underlig ut med et gammelt gulv og et nytt gulv inntil hverandre, så kanskje man velger å gjøre noe med det gamle gulvet. Tilsvarende gjelder også for vegger og tak.

  Et alternativ til et tradisjonelt tilbygg er en hagestue for fasade-/veggmontering. Ferdig byggesett for en komplett hagestue trenger ikke koste mer enn 50 000 kroner og du får hagestuer/vinterhager for ulike sesonger. Ved å gå for 2-lags isolerkassett med brutt kuldebro og isolertak på 50 mm tykkelse kan du bruke hagestuen året rundt. Om vinterbruk ikke er aktuelt kan du velge materialer som isolerer litt mindre og som passer for vår, sommer og høst.

  Og selv om det heter hagestue er det ingenting i veien for å eksempelvis installere gulv med varmekabler og andre gjøre andre tiltak for å øke komforten. Dermed får du et godt alternativ til et tilbygg til en vesentlig lavere pris enn et tradisjonelt tilbygg.

  • ADD

  https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
  Les også