Foto: Grønt Fokus

Slik får du mer plass på mindre areal

En skyvedørsgarderobe gir maksimal plassutnyttelse

For Grønt Fokus

grøntfokus bruker

Grønt Fokus

24. februar 2021
For Grønt Fokus

grøntfokus bruker

Grønt Fokus

24. februar 2021
Foto: Grønt Fokus
Foto: Grønt Fokus
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210224193701614.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210224193701380.jpg?maxwidth=2000
8C4A0016.jpg 8C4A0016.jpg
0

Det finnes mange som sier at du aldri kan få nok oppbevaringsplass. Det er nok mye sant i det, men for de aller fleste er det ganske enkelt ikke mulig å utvide oppbevaringsplassen uten videre. Alle kan imidlertid tenke litt smart og utnytte den plassen som faktisk finnes tilgjengelig på en bedre måte enn det som er tilfellet i dag. Når det gjelder garderobeløsninger, det er for eksempel veldig smart å gå for en skyvedørsgarderobe i stedet for tradisjonelle garderobeskap. 

For det første gir en skyvedørsgarderobe ekstra plass til oppbevaring. De lar deg nemlig utnytte hele bredden og høyden i rommet, og dermed unngår du dødsoner som egentlig ikke kan brukes til noe som helst. Skaffer du deg en smart og plasseffektiv innredning inne i selve skapet, skal du se at du plutselig får vesentlig mer tilgjengelig oppbevaringsplass enn du skulle trodd. Husk også at det å utnytte høyden i rommet, også gjør at du unngår du de klassiske støvsamlerne som toppen av et vanlig garderobeskap ofte blir. 

For det andre får du mer gulvplass. På vanlige garderobeskap med slagdører må du ta høyde for at det faktisk skal være plass til å åpne dørene, men det er ikke noe tema dersom du har en skyvedørsgarderobe. Det gjør det blant annet lettere å møblere rommet da ingen møbler eller gjenstander vil kunne stå i veien for dørene. Du kan blant annet flytte sengen ganske nærmere garderoben uten at det gjør noe med muligheten for å hente eller legge inn klær i skapet. Velger du dører med speil, har du også fått deg helfigurspeil uten å ofre mer veggplass i rommet.

Med skyvedører får du også større og bedre romfølelse ettersom garderoben i større grad blir en del av veggen fremfor å stikke seg frem eller ut, slik tradisjonelle garderobeskap kan ha en tendens til å gjøre. Ettersom skyvedører finnes i en rekke ulike utforminger, klarer dessuten de fleste å finne en modell som passer godt til farger og stil i huset og rommet ellers. På den måten bidrar en skyvedørsgarderobe til et mer helhetlig uttrykk.

Viktig å tenke gjennom

Når du skal bestille deg en skyvedørsgarderobe er det en fordel at leverandøren kan tilby mange ulike bredder på skyvedørene. Dermed er det enklest mulig å tilpasse til dine behov. Husk at du får best mulig lysåpning hvis du går for tre dører og en tresporsskinne. I tillegg bør du velge dører som kan kappes i høyden, slik at du får best mulig utnyttelse av arealet.

Andre ting det kan være lurt å tenke på, er:

  • Vær nøyaktig når du tar mål – ta kontrollmål og mål flere steder for å avdekke eventuelle skjevheter.
  • Er du midt i et oppussingsprosjekt, bør du vente til gulv, tak og vegger er ferdige før du tar mål. Det er fort gjort å bomme på noen centimeter fordi du glemte at det skulle legges gulv eller monteres plater på veggene
  • Tenk tidlig på hvordan garderoben skal innredes – det finnes mange valgmuligheter og det er lurt å bruke god tid på å bestemme seg.
3079
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170918082220772.png #FFFFFF
Les også