Boligprisene holder seg

Norske boligpriser steg med 0,5 prosent nominelt i april

Av Prognosesenteret
6. mai 2020
Av Prognosesenteret
6. mai 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200506195611429.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200506195611429.jpg?maxwidth=2000
0

Vi ventet et svakt fall i boligprisene i april på rundt 1 %. Det verste sjokket kom og ga seg i løpet av siste halvdel av mars og starten av april, og utover april begynte situasjonen å roe seg ned. Vi har vært blant de minst negative og pessimistiske til bruktboligmarkedet i denne ekstraordinære situasjonen. Det er likevel overraskende at april som helhet havner på plussiden nominelt, og kun marginal nedgang sesongjustert. Nordmenn er jaggu ikke lettskremte, og det er mye annet som nedprioriteres før bolig i dette landet. 

Vi ventet selv før korona at det ville legges ut og omsettes færre bruktboliger for salg i 2020 enn i rekordåret 2019, men dette har blitt forsterket ytterligere. Vi tror fortsatt rentekutt og mindre tilbudsside vil hindre et stort boligprisfall. Nyboligmarkedet vil ta støyten i denne krisen, akkurat som under tidligere kriser ser vi en tydelig vridning av etterspørselen fra nytt til brukt. Når usikkerheten er så stor, ønsker mange å kjøpe en bolig de kan få nå og ikke måtte vente et par år. Vi tror dette kan påvirke Norges bank til å la styringsrenten stå uendret på 0,25 %.

Skrevet av Nejra Macic, Prognosesenteret


1177
b-0FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Skal du pusse opp? Velg vedlikeholdsfrie løsninger

Velger du vedlikeholdsfrie kvalitetsvinduer og -dører i PVC slipper du å bruke tid på skraping og maling. H-vinduet+ trenger ingen overflatebehandling gjennom hele levetiden. Du sparer både tid og penger i årene fremover, og kan du nyte fritiden enten det er på terrassen, balkongen, altanen, verandaen eller i hagen.

Vinduene lever opp til de høyeste kravene for energibesparelse, gir god isolasjon og et behagelig inneklima. Materialet PVC råtner ikke.  


Du har mange valgmuligheter med vinduer fra H-vinduet+. Velg mellom ulike størrelser, utforminger, farger og sprosseløsninger. H-vinduet+ tilbyr også en rekke glassvarianter som energisparing, sikkerhetsglass, støydemping, selvrensendeglass og glass som reduserer dugg.  


H-vinduet+ leverer også en serie av ulike dører. Enten du ønsker balkongdører, innvendige dører eller biinngangsdører, kan du velge blant en rekke størrelser og utførelser. 

https://admin.boligkanalen.no/Template/Create

1136

1186
c-3
c-3TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF