Hvem tar initiativ og hvem tar beslutning om utvendig oppussing?

Kjønnsrollemønsteret preger fortsatt beslutningene

Av Kåre Elnan
8. juni 2020
Av Prognosesenteret
8. juni 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200608100420600.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200608100420600.jpg?maxwidth=2000
0

Både når det gjelder initiativtager og beslutningstager for utvendige oppussingsarbeider er dette i stor grad noe kvinnen og mannen i husholdningen står sammen om.

Om vi skal sette menn og kvinner opp mot hverandre, (hvilket man i størst mulig grad bør unngå), tar mannen i forholdet i langt større grad initiativ til utvendig oppussing og tar også i større grad beslutningen om hvilke utvendige oppussingsarbeider skal gjøres.


Kjønnsrollemønsteret preger fortsatt beslutningene

I mer enn 4 av 10 tilfeller er det mannen som tar initiativet, og i mer enn en tredjedel av tilfellene er det mannen som også tar beslutningen om utvendig oppussing. Til sammenligning tar kvinnen initiativet 2-3 av 10 tilfeller, og initiativet i 15–20 % av de utvendige oppussingstilfellene.

ByggMonitor-målingene viser imidlertid at det er betydelige forskjeller mellom aldersgruppene når det gjelder hvordan initiativ og beslutninger tas. I de yngste aldersgruppene, står kvinnen og mannen i stor grad sammen om å ta initiativ og beslutte hvilke utvendige oppussingsarbeider som skal prioriteres. Jo eldre man blir jo større del av beslutningene om denne typen oppussingsarbeider tilfaller mannen.


For de innvendige oppussingsarbeidene er imidlertid bildet annerledes – men det kan vi komme tilbake til en annen gang.


1490
b-0FalseTrue
Kommersielt innhold
0

Skal du pusse opp? Velg vedlikeholdsfrie løsninger

Velger du vedlikeholdsfrie kvalitetsvinduer og -dører i PVC slipper du å bruke tid på skraping og maling. H-vinduet+ trenger ingen overflatebehandling gjennom hele levetiden. Du sparer både tid og penger i årene fremover, og kan du nyte fritiden enten det er på terrassen, balkongen, altanen, verandaen eller i hagen.

Vinduene lever opp til de høyeste kravene for energibesparelse, gir god isolasjon og et behagelig inneklima. Materialet PVC råtner ikke.  


Du har mange valgmuligheter med vinduer fra H-vinduet+. Velg mellom ulike størrelser, utforminger, farger og sprosseløsninger. H-vinduet+ tilbyr også en rekke glassvarianter som energisparing, sikkerhetsglass, støydemping, selvrensendeglass og glass som reduserer dugg.  


H-vinduet+ leverer også en serie av ulike dører. Enten du ønsker balkongdører, innvendige dører eller biinngangsdører, kan du velge blant en rekke størrelser og utførelser.

1129
c-3TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170901050109146.png #FFFFFF