Tips til innredning av vaskerom

Så blir hverdagen så mye enklere

Av Frank Johansen

Frank Johansen

Hedalm Anebyhus

4. februar 2019
Foto: Hedalm Anebyhus / Getty Images
Foto: Hedalm Anebyhus
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190204103854504.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190204114654193.jpg?maxwidth=2000
0

For de fleste er vaskerommet et arbeidsrom der du vasker og bretter klær før de fraktes til ulike skap rundt om i boligen. Da bør du velge vaskeromsinnredning, løsninger og interiør som faktisk bidrar til at du får gjort jobben på en mest effektiv mulig måte.

Noe av det viktigste når det gjelder vaskeromsinnredning er å ha god nok benkeplass plass til å brette og stable klær. Hva som oppfattes som tilstrekkelig plass vil variere, men fra 120 cm. bredde og oppover er å anbefale.

Når du skal innrede vaskerom bør du også ha et godt system for sortering av skittentøy. Vi anbefaler å bruke trådhyller eller bokser for å sortere etter farge og vasketemperatur. Da får du god oversikt og det er lett å finne plaggene som skal vaskes sammen. Den gode, gamle skittentøyskurven er ikke et godt alternativ for den som ønsker effektiv logistikk på vaskerommet.

Andre ting du bør tenke på når du planlegger vaskeromsinnredning er å:

  • Montere en stang der du kan henge jakker og skjorter til tørk. Alternativt kan du bruke tørkesnor
  • Montere innebygget strykebrett i en av skuffene
  • Bruke trådhyller og kurver for å få et ryddig og ordnet interiør i skapene
  • Løfte vaskemaskin og tørketrommel opp fra gulvet for å få dem i mer behagelig arbeidshøyde

I tillegg er det viktig å huske at du trenger godt arbeidslys for å få god oversikt. Det kan være en fordel å ha dimmer på belysningen for å kunne variere lysbildet. Skal du ha overskap bør du montere lyskilder under dem for å få godt arbeidslys på brettebenken.

Et annet godt tips er å investere i et høyskap der du kan plassere ting som støvsuger, moppeskaft og andre vaskeredskaper. Ellers har slike ting en tendens til å bli stående i veien og finner egentlig aldri sin faste plass.

1774
b-TrueFalse
Les mer
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181014043839465.png #FFFFFF
Les også