HIBA Hus satser digitalt

HIBA Hus har inngått avtale med Graphisoft om levering av produkter og tjenester som vil effektivisere tegne- og produksjonsprosessen og samtidig bidra til digitalisering av hele verdikjeden – fra idè og tegning til innflytting.

Av HIBA HUS AS

Linnea Bovinder Ylitalo

HIBA HUS AS

5. november 2019
HIBA Hus har inngått avtale med Graphisoft
HIBA Hus har inngått avtale med Graphisoft
0

HIBA Hus er Norges eldste huskjede med forhandlere over hele landet. Kjedekontoret er også ansvarlig for Bygger’n Tekniske Tjenester. HIBA Hus bidrar med verdifull erfaring og kompetanse når eier E.A. Smith satser digitalt for fremtiden.

Avtalen som er inngått gjelder ARCHICAD, ArchiFrame, ArchiTerra, og SmartKalk samt kursing og support. Dette skal sikre kjeden effektiv prosjekteringsprosess, god utførelse på byggeplass, samt fungere som et godt arbeidsverktøy og salgsverktøy ute hos forhandlerne og i Bygger’n Butikkene.

E.A. Smith AS har fokus på tilrettelegging for BIM og digital styring og kontroll av vareflyten.  Samtidig er god visualisering av tekniske løsninger gjennom VR både i prosjektering, produksjon og ut mot byggeplass viktige satsingsområder.

«Avtalen som er inngått med GRAPHISOFT vil bidra til å skape synergier inn mot både Bygger’n kjeden, kunder, prosjekterende- og utførende fag. HIBA Hus skal hjelpe Bygger’n kjeden å levere på kundeløftet «Du kan stole på fagfolk». Lang erfaring, høy kompetanse og gode verktøy gjør oss til en attraktiv arbeidsplass og en attraktiv samarbeidspartner, sier avdelingsleder Kathrine Quam-Ledzbor i HIBA Hus.»

«For GRAPHISOFT er avtalen med HIBA en ytterligere bekreftelse på vår posisjon som en ledende leverandør av digitale løsninger og tjenester til byggebransjen. Tross nedgang i boligbyggingen er det økt aktivitet i HIBA Hus og E.A. Smith AS ser på dette som en viktig brikke i digitaliseringen av verdikjeden. Vi ser frem til å gjøre hverdagen mer effektiv for de ulike aktørene i konsernet med våre digitale løsninger og tjenester», sier daglig leder Halvor Sandbu i Graphisoft.

HIBA Hus har valgt GRAPHISOFT som leverandør for å sikre optimal integrasjon mot øvrige deler av konsernet. Arkitektene, ingeniørene og de tekniske konsulentene har sammen med ledelsen og IT-avdeling konkludert med at Graphisoft har de foretrukne løsningene.

«Mulighet for utveksling av filer, 3D-visualisering, og høsting av informasjon fra tegnemodellene er viktig for oss», sier avdelingsleder Kathrine Quam-Ledzbor i HIBA Hus.

Hun trekker også frem appen BIMx som noe av det som bidro til valg av ny programvareleverandør. «Dette gir kundene mulighet til å spasere gjennom huset sitt og oppleve det nye huset sitt på en helt ny måte før de kjøper det, i stedet for bare å se på noen flate 2D-tegninger på et papir. Dette vil gi forhandlerne et stort løft når de skal i salgsmøte med kundene sine.»

 Les originalartikkelen på Graphisoft.no


2531
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190508093122648.png #FFFFFF
Les også