Møt det nye kjøkkenet ditt

Det er en verden av muligheter!

For HIBA HUS AS

Kathrine Quam-Ledzbor

HIBA HUS AS

9. oktober 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

I en verden preget av teknologi er det helt naturlig at også kjøkkenet blir påvirket. Det betyr at utvalget av tekniske nyvinninger til kjøkkenet er et helt annet enn for bare noen få år siden.

Nye måter å lage mat på

Et eksempel er bruken av dampovner og sous-vide som et supplement til den tradisjonelle stekeovnen. Den store fordelen med en dampovn er at den bevarer fuktigheten på en helt annen måte enn en tradisjonell stekeovn. Da kan du for eksempel lage mat som er sprø uten å være tørr. Med damp tilbereder du dessuten maten under lavere temperaturer og bevarer flere av næringsstoffene og mineralene.

Sous-vide på vin side innebærer at maten vakuumeres i plast og tilberedes i vannbad. Med sous-vide vil faktisk tilbereding av maten gå fortere enn i en stekeovn som holder samme temperatur. Det skyldes at vann leder varme bedre enn luft og at sous-vide holder en meget stabil temperatur.

En annen nyvinning på kjøkkenet er stekeovner med innebygget kamera, slik at du kan bruke telefonen eller nettbrettet til å holde oppsikt med maten uten at du selv er på kjøkkenet.

Et bedre kjøkken å jobbe i

Nyvinningene gjør seg også gjeldende i kjøkkeninnredningen. Vi kan for eksempel nevne skuffer og skap som åpnes med et lett trykk. Dette kalles gjerne for tipmatic, servodrive eller tip-on. Mange skap og skuffer har dessuten innvendig belysning for best mulig oversikt.

En annen nyvinning som gir bedre oversikt over kjølevarene dine, er kjøleskuffer. Kanskje noe å tenke på neste gang du rydder i kjøleskapet og finner ut at du må kaste mye av det som bare har blitt dyttet bakover hver gang du fyller på med nye varer?

Når det gjelder oppvaskmaskinen skal du vite at det finnes maskiner med såkalt comfortlift. Det betyr at den nederste kurven i maskinen løftes opp når du drar den ut. Dermed trenger du ikke å bøye deg ned for å betjene kurven.


Kokende kraner og benkeventilatorer

Er du lei av å vente på at vannet skal koke? Skaff deg en vannkran som lar deg tappe kokende varmt vann rett fra springen! Perfekt en rask kopp te – eller bare for å spare tid når du skal koke pasta, ris eller poteter.

Har du forresten hørt om benkeventilatorer? De fungerer stikk motsatt av det du er vant til, for stekeosen trekkes nemlig nedover i stedet for oppover. Det er svært effektivt og reduserer behovet for å vaske bort gjenstridig fett fra ventilatoren.

Husk også at utvalget av stikkontakter er et helt annet enn det var før. Du kan for eksempel velge mellom pop-up søyler, nedfelte kontaktpaneler og twist-kontakter. Poenget er å skjule stikkontaktene, samtidig som de er tilgjengelig der du trenger dem når du trenger dem.

2963
b-TrueFalse
Les mer fra HIBA HUS
b-
TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190508093122648.png #FFFFFF
Les også