SWITCH SECTION

Hvitevarer for en bedre kjøkkenopplevelse

Nye tekniske løsninger gjør din hverdag på kjøkkenet enklere.

For Huseby AS

Einar Ingvaldsen

Huseby AS

11. mai 2020
For Huseby AS

Einar Ingvaldsen

Huseby AS

11. mai 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200512071738743.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200511141721627.png?maxwidth=2000
0

Nå er det ikke lenger bare mobilen, nettbrettet og TV-en som er smarte. Hvitevarer med avansert teknologi er på full fart inn i norske hjem. Innovative løsninger som kan gjøre de fleste til en MasterChef.

Wi-Fi-tilkoblede hvitevarer

Fra en app på mobilen kan du styre Wi-Fi-tilkoblede hvitevarer i hjemmet. Teknologien utvikler seg, og stadig flere hvitevarer kan nå styres fra mobilapper.

Du kan for eksempel starte vaskemaskinen og tørketrommelen uansett hvor du er – kanskje like før du drar fra jobben, slik at du har rene klær når kommer hjem.

Appen kan også varsle deg når maten er ferdig tilberedt i stekeovnen, når det er på tide å kjøpe oppvasktabletter eller om du har glemt å lukke kjøleskapsdøra.

Kjøleskap med kamera

Har du noen gang stått i butikken og lurt på om du har alle ingrediensene til middagen?

Et kjøleskap med innebygget kamera gir deg muligheten til å se inn i det smarte kjøleskapet ditt uansett hvor du er. Mobilappen identifiserer også mange matvarer, og kan foreslå oppskrifter basert på varene du har i kjøleskapet.

Oppvaskmaskiner med nye funksjoner

Det finnes oppvaskmaskiner som lar deg løfte og senke den nederste kurven, slik at du kan laste inn og ut av oppvaskmaskinen mer effektivt og ergonomisk. AEGs nye oppvaskmaskin med ComfortLift er et godt eksempel på dette. Takket være en unik løftemekanisme, glir den nedre kurven enkelt ut og løftes opp i perfekt arbeidshøyde

I tillegg har de aller fleste oppvaskmaskiner innvendig lys – etter du har prøvd dette, er det vanskelig å snu seg tilbake.

Automatisk dosering av oppvaskmiddel

Miele har utviklet en oppvaskmaskin med automatisk doseringssystem, kalt PowerDisk.

På denne måten sløser du ikke med vaskepulveret og resultatet blir perfekt, da mengden doseres nøyaktig etter hvor skittent innholdet er. Vanligvis trenger man å fylle på vaskepulver etter hver 20. vask (med økonomiprogram på 50°C).

Stekeovnen gjør jobben for deg

Av gammel vane setter mange stekeovnen på 200°C med over- og undervarme, uansett hva som skal tilberedes. Men nå begynner det å bli vanlig at stekeovner har forhåndsprogrammerte valg for det du skal tilberede, slik at du slipper å tenke på kjernetemperatur, steketid og så videre. Det eneste du trenger å gjøre er å fortelle ovnen hva du har satt inn og hvordan du ønsker det tilberedt, så styrer ovnen temperaturen og steketiden. De aller fleste stekeovner snakker norsk.

Trådløst steketermometer

Miele lanserer i år et patentert, trådløst steketermometer – som et alternativ til det tradisjonelle termometeret med ledning. Med det trådløse steketermometeret tilbereder du kjøtt, fisk og fugl på nøyaktig temperatur. Og alt sammen uten tilsyn, ettersom resttidsanvisningen viser når maten er ferdig. Det trådløse termometeret er praktisk plassert i døren, lett å håndtere og alltid klar til bruk.

Sensor for induksjonstoppen

AEG har nylig lansert flere platetopper med sensorstyring. Én av nyvinningene har fått navnet SensePro®, og leveres med trådløst steketermometer som identifiserer temperaturen nøyaktig, og kommuniserer varmereguleringer med platetoppen. Det trådløse steketermometeret måler kjernetemperaturen i maten.

Kok pasta, småkok saus, eller pannestek en biff. Vil du ha den rå, medium eller godt stekt? Du kan også tilberede sous-vide på koketoppen. I tillegg hindrer sensoren overkoking.

Stekeovn med innebygget kamera

Nytt av året er stekeovner med et innebygget kamera i ovnsrommet. Du kan dermed gå en tur i parken og likevel følge med på søndagssteika. Døra på stekeovnen åpnes når maten er ferdig tilberedt, slik at temperaturen holder perfekt temperatur til du kommer hjem.

Stekeovn med pyrolyse

Dersom du ikke er glad i å skrubbe stekeovnen, bør du vurdere å skaffe deg en stekeovn med pyrolyse. 

Pyrolyse er en renseprosess der fett og andre matrester forbrennes ved hele 400–500°C. Det eneste som ligger igjen er en spiseskje med aske, som enkelt kostes ut når ovnen blir kald. Men husk at tilbehøret til ovnen ikke tåler denne ekstreme varmen – du må ta ut sideriller og stekebrett før du starter varmebehandlingen. Les bruksanvisningen før du setter i gang!

Pyrolysefunksjonen er angitt på ulike måter av de forskjellige produsentene. Ofte står det en «P» i program-displayet, eller så står ordet «pyrolyse» fullt ut på digitale display.

Dampovn

Den tradisjonelle stekeovnen omgir maten med tørr varme. Stekeovner med dampfunksjon bruker derimot damp til prosessen. Denne ekstra fuktigheten forbedrer smaken, teksturen og fargen mens den samtidig tar vare på sprøheten. Du kan også tilberede flere forskjellige matvarer samtidig.

Dampovner har blitt brukt av profesjonelle kokker i mange år, men har etter hvert blitt tatt i bruk i norske husholdninger.

Vakuumskuff til sous-vide

For den som sverger til sous-vide-matlaging, kan en vakuumskuff være en god investering. Med vakuumering bevares aroma, og matvarene holder seg friskere lenger.

Maten er vakuumforseglet i den lufttette skuffen, og muliggjør optimal varmeoverføring og saftige resultater. Vakuumskuffen er også nyttig for konservering av mat. Mange restaurantkokker oppbevarer og tilbereder biff og andre råvarer gjennom vakuumering.

Vannkran med kokende vann

(Løsningen går kanskje ikke under begrepet hvitevarer, men vi nevner det likevel).

Kaldt og varmt vann rett fra kranen er vi alle vant til. Noe annet er det med kaldt, varmt og kokende vann fra samme kranen.

Tenk hvor mye tid du sparer på å få vann til tekoppen, potetkjelen eller rengjøring på et blunk. Kranen med kokende vann består av en kran og en beholder, hvor vannet varmes opp og bevares varmt. Beholderen plasseres under kjøkkenbenken og kobles til husets strøm- og vannforsyning.

8409
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190828100226209.png #FFFFFF
Les også