Det gode gulvet

Parkett er et utmerket valg for å ta naturen inn boligen

Av Kährs
13. november 2017
  Over 6 av 10 husholdninger foretrekker parkettgulv i stuen og parkett er også blant de mest populære gulvtypene på soverommet og kjøkkenet. Det fremkommer av Prognosesenterets Future Living-rapport fra 2016.

  Parkett er nemlig mulighetenes marked. Det finnes et nærmest uendelig antall variasjoner i utseende, farger og mønster. Det har både sammenheng med hvordan trærne kappes og hvilke valg man gjør i produksjonsprosessene, men handler vel så mye om at parkett er ekte treverk fra ekte trær. Ingen trær er like – dermed er heller ingen parkettbord helt like. Derfor får du et unikt gulv hver eneste gang du legger parkett. Med på kjøpet får du selvsagt treverkets naturlige endringer over tid – noe som gir gulvet ytterligere særpreg og karakter
   At parkett er skikkelig treverk gjør det også lunere å gå på enn mange andre typer gulv. Det finnes svært mange tilbakemeldinger om at parkettgulv er varmere og mer behagelig å gå på enn andre typer gulv til tross for like forutsetninger ellers.
   Ekte treverk gir også noen ekstra elementer å passe på. Du må være påpasselig med at gulvet får anledning til å bevege seg normalt – det må med andre ord ikke legges på en måte som hindrer svelling og krymping gjennom året. Du må også passe på at parketten ikke utsettes for fuktpåvirkning nedenfra. Disse tingene og mer til unngår du enkelt ved å lese monteringsanvisningen nøye på forhånd og deretter følge den samvittighetsfullt når du legger gulvet.
   https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20171201112939266.png #FFFFFF
   Les også