SWITCH SECTION

- Søylene gjorde hele fasaden på huset

Les mer om hva søyler kan gjøre med huset ditt

For Kloppen Lamelltre AS

Bjarne Einar Holmstad

Kloppen Lamelltre AS

7. april 2020
For Kloppen Lamelltre AS

Bjarne Einar Holmstad

Kloppen Lamelltre AS

7. april 2020
Foto: Kloppen Lamelltre
Foto: Kloppen Lamelltre
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200407202709371.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200417063830637.jpg?maxwidth=2000
0

Da småbarnsmoren Ariel og mannen Tommy André skulle bygge seg nytt hus brukte de mye tid på å kjøre rundt i byggefelt og kikke på nybygde hus. På disse kjøreturene la de spesielt merke til at hus med søyler skilte seg ut i mengden. Og dermed var frøet faktisk sådd for paret som faktisk skulle tegne drømmehuset på egenhånd. Det måtte ganske enkelt bli søyler på det nye huset.

–De er det første du ser utenfor huset vårt og det gjør at huset ser veldig helhetlig og flott ut. At søylene kom til å gjøre hele fasaden på huset så vi faktisk allerede da vi tegnet huset, sier hun.

Når det gjelder kvalitet og finish fremhever Ariel at søylene holder god kvalitet og at produktet både kjennes og ser eksklusivt ut. Og selv om familien bor på Seim like utenfor Bergen, der været er kjent for å være litt ruskete, er hun ikke bekymret for levetiden.

– Nei, det er jeg ikke. Vi vet at dette er søyler som er laget for å tåle litt vær, konstaterer hun.

Valgte søyler fra Kloppen

Ariel og mannen har valgt kannelerte søyler fra Kloppen Lamelltre. Denne typen søyler har et tradisjonelt og herskapelig uttrykk med sine enkle, men flotte og tydelig avrundede spor i lengderetningen. Det gjør dem svært godt egnet på tradisjonelle hus.

Ifølge Bjarne Holmstad hos Kloppen Lamelltre er dette den mest populære søylen de har i sortimentet:

– Vi ser i større grad enn noen gang at kannelerte søyler får være med å pryde vakre hus og det er på mange måter selve varemerket fra Kloppen Lamelltre, sier han.

Søyler for flere smaker

Det er ikke bare de kannelerte søylene du får hos Kloppen Lamelltre, for her finnes også dreide og glatte søyler.

– Glatte søyler kan både brukes på moderne eller mer tradisjonelle og romantiske hus. På et moderne hus kan du bruke glatte søyler uten topputstyr for en stilren finish, mens en glatt søyle med riktig sokkel og topputstyr passer godt til de mer tradisjonelle husene, sier Bjarne Holmstad.

Går du for dreide søyler får du et lunt preg som passer godt til tradisjonelle hus og hytter. Disse søylene er faktisk laget av limtre i dreid utførelse. Det betyr at de er hule inni og betydelig lettere enn dreide stokker i heltre. Bjarne forteller oss at det er enda en fordel med denne måten å gjøre det på:

– Søylene vil nemlig ikke vil sprekke opp slik en dreid stokk i heltre ofte vil gjøre, forteller han.

Ved å kombinere tradisjonsrik kunnskap om dreiing med nye produksjonsmetoder, er det altså mulig å få det beste av begge verdener. Og selv om søylene er hule kan de faktisk bære hele 17 tonn.

Ved at søylene er hule, kan de dessuten leveres delt slik at du enkelt kan kle inn eksisterende søyler.

Kompetanse og erfaring

Velger du Kloppen-søyler til ditt hus får du tilgang på kompetanse og produkter med lang fartstid og erfaring.

– For ca. 100 år siden var det en bonde på Toten som startet med å få en arkitekt til å tegne inn søyler på huset sitt. Så har det det ballet det på seg og i dag drives Kloppen Lamelltre av 5. generasjon, forteller Bjarne Holmstad.

Det betyr med andre ord at vi snakker om folk som kan det de driver med. For deg som kunde betyr det at du får gode råd og veiledning både når det gjelder valg av søyler og muligheter for skreddersydde løsninger. Velger du å montere søylene selv er det greit å vite at de er enkle å kappe og tilpasse selv.

Det er også verdt å merke seg at søylene lages av lokale råvarer og at produksjonen er miljøvennlig. Dette er ganske enkelt norske varer fra en leverandør som kan tilby hjelp i alle år.

Og når det gjelder Ariel på Seim utenfor Bergen, oppsummerer hun ganske enkelt når det gjelder valget av Kloppen-søyler:

– Vi er veldig glade for at vi valgte å prioritere søyler. Med søyler på huset fremheves stilen vi ønsker og det estetiske faller til sin rett. Det ser rett og slett veldig forseggjort ut, sier hun

 

4724
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200312153455437.jpeg #FFFFFF
Les også