Har solskjerming noe å si for boligens verdi?

Det kommer litt an på hva slags solskjerming det er snakk om

For Lady Solskjerming AS

Morten Algøy

Lady Solskjerming AS

20. oktober 2020
Foto: Lady solskjerming
Foto: Lady solskjerming
SWITCH SECTION
RS-Smart-bilde-1-1-720x480-1.jpg RS-Smart-bilde-1-1-720x480-1.jpg
0

Oppussing og rehabilitering av boligen innebærer at du må gjøre en hel rekke valg og ta stilling til mange spørsmål. Design, materialvalg, farger og liknende er noe de fleste tenker gjennom, men det kan også vært lurt å tenke litt bredere enn som så. For eksempel er det ikke dumt å ha en tanke for hva som lønner seg med tanke på verdiøkning, og hvordan du skal gjøre boligen attraktiv i eiendomsmarkedet. For selv om det ikke foreligger umiddelbare planer, kan det plutselig komme en dag der dere finner ut at dere vil videre til en ny bolig.

Da kan det for eksempel vise seg gull verdt å ha gjort gjennomtenkte valg når det gjelder solskjermingsprodukter- og løsninger.

Camilla Stensløkken, som er salgssjef og eiendomsmegler i DNB Eiendom, har god oversikt over hva boligkjøpere er opptatt av og kan fortelle at det spesielt er én type solskjerming som skiller seg ut i mengden i dagens marked.


- Slik jeg opplever er det helt klart screens som er «hottest» nå – og det er dette de fleste ønsker seg, sier hun.


Moderne, effektiv og lite synlig solskjerming

Med screens velger du nemlig en stilren og moderne solskjermingsløsning som kan reflektere opp til 90 % av solvarmen, samtidig som du opprettholder godt utsyn. Screens kan dessuten innlemmes i fasaden slik at de er så si usynlige når de ikke er i bruk.

Ifølge Camilla hos DNB Eiendom er screens en relativt stor investering, spesielt dersom boligen har mange store vindusflater. Men hun legger også til et viktig poeng:

- Du får en solskjermingsløsning som gir betydelig komfort i hverdagen, og boligen vil jo fremstå som mer attraktiv hvis du skal selge på et senere tidspunkt.

Likevel er det ikke dermed sagt at du bør gjøre en stor investering i screens rett før du skal selge. 

- Det henger rett og slett sammen med at kostbare oppgraderinger rett før salg sjelden er noe man tjener på. Hvis du derimot har en litt lengre tidshorisont slik at du får nyte godt av oppgraderingen selv i en periode, ville jeg sagt ja. Dette er egentlig en generell problemstilling som også gjelder eldre kjøkken og bad, eller for å investere i for eksempel et nytt ildsted, sier Camilla Stensløkken. 

Samtidig legger hun til at det er mange som foretrekker at alt er på stell, slik at de ikke trenger å foreta seg noe når de flytter inn.

- Den siste boligen jeg solgte hadde store vindusflater og flere var skeptiske til dette, men da jeg kjørte ned solskjermingen ble de beroliget. Her var det riktignok utvendige persienner med elektrisk motor, men poenget er at det var en velfungerende løsning slik at det ikke var umiddelbare behov for å investere i ny solskjerming.

Mange valgmuligheter

Lady solskjerming har screens flere ulike typer screens. Vi kan blant annet nevne:

  • Zip-screens, som er robust mot vind (opptil 32 m/s), tetter for innsekter og er beregnet på større flater.
  • Screens, som er vårt standardprodukt tilpasset nesten alle typer bygninger.
  • Mini-screens, som er godt egnet for små vindusflater

Hos oss kan du også velge mellom flere typer betjening. Du kan både betjene dem manuelt eller bruke motor, samt at vi har løsninger for automatisk styring og betjening via app på telefon eller nettbrett. 


3320
b-0TrueFalse
left -1 b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200430083224014.png #FFFFFF
Les også